Locuri turistice din România care merită vizitate:

3 idei moderne și creative de amenajare a livingului

Amenajarea unui living în tendințele curente, moderne, nu pare să fie o sarcină atât de dificilă având atâtea opțiuni de mobilier și materiale la dispoziție. Variantele de texturi, culori și accesorii sunt atât de diverse încât pare ușor să amenajezi această încăpere cu câteva piese noi, moderne și colorate.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/85pCvDWDMmI

Și totuși, cum faci să oferi unitate și armonie în amenajarea unui living? În primul rând, trebui să ții cont de faptul că acesta este un loc multifuncțional, unde toți cei ai casei își petrec o bună parte din timpul lor comun. De aceea, stilul de amenajare și decorare al unui living trebuie să satisfacă multiple gusturi, pe lângă rolul său de spațiu de socializare, de relaxare la televizor sau de primire a musafirilor. Deseori, într-un living de tip open space e integrată și o zonă de dining, pentru servirea mesei, și de ce nu, are rolul de home office pentru cei care lucrează de acasă, dacă aici e integrat un mic birou.

În acest caz, cum faci să împarți atâtea gusturi și necesități diferite într-un living modern? Iată mai jos câteva idei creative în acest sens.

3 idei creative de amenajare a unui living modern

●     Pentru un living de familie:

Gândește și concepe acest living ca pe un spațiu prietenos, care invită la o stare de bine pe toți cei ai casei, de la mic la mare. E recomandat aici mobilierul multifuncțional, pentru a ajuta la depozitarea cât mai multor lucruri dar și pentru a păstra o atmosferă aerisită, curată și cât mai ușor de întreținut. Un covor pufos cu fir lung, din bumbac și poliester, moale și plăcut la atingere va fi cu siguranță pe placul celor mici atunci când se tolănesc pe jos cu jucăriile favorite.

 

Pentru o amenajare modernă și creativă a unui living de tip open space, folosește culori deschise și luminoase pentru mobilier și pereți, și adaugă accente de culoare, precum covorul sau accesoriile, pentru a finisa aspectul. Încearcă să păstrezi o anumită gamă cromatică pentru întregul ansamblu, astfel încât culorile să se îmbine armonios. De exemplu, culorile de pământ gen beige, crem, maro pot rămâne în acastă gamă pentru mobilier sau pereți, dar pot fi complimentate de un accesoriu într-o nuanță tare din același spectru cromatic, de exemplu un fotoliu verde, galben sau muștar. Pentru o gamă cromatică deschisă și luminoasă, alege un contrast de roșu sau albastru pentru covor, cu un model geometric sau clasic, cu aspect antichizat, și completează cu un set de oglinzi sau 2-3 tablouri sau canvasuri moderne, în stil contemporan.

 

În cazul în care alegi un covor pentru living într-o nuanță uni, monocromă, poți jongla cu orice stil de design interior, deoarece un covor de acest tip e extrem de versatil și va ”lega” vizual orice elemente separate de aici.

●     Livingul de dimensiuni mici

Pentru un living mic, alege un stil minimalist, preferabil monocrom, cu mai puține piese de mobilier, și în forme simple și linii drepte. Un mobilier cu picioare subțiri și înguste, inclusiv pentru fotolii sau o servantă din living, va conferi senzația de alungire și de spațiu mai mare.

 

Aici este important să utilizezi eficient spațiul, deci nu ezita să apelezi la soluții creative în acest sens. De exemplu, în locul unui dulap închis sau a unei biblioteci cu multe sertare poți folosi cutii sau coșuri de depozitare, sau chiar o scară decorativă pe care să așezi diverse obiecte de decor.

 

Într-un living de dimensiuni mici, decorat în stil minimalist, poți miza pe calitate în loc de cantitate, de aceea te poți bucura de faptul că piesele de mobilier pot fi alese din materiale superioare din punct de vedere calitativ. Optează pentru lemn sau lemn în combinație cu MDF, și pentru finisaje și accesorii în culori naturale, cu un design simplu dar atractiv.  

●     Livingul pentru una sau două persoane

Într-un living conceput pentru una sau două persoane poți da frâu liber și mai mare imaginației, și să ții cont de preferințele fiecăruia dintre voi. De exemplu, un living în stil modern, care pune accent pe confort și funcționalitate în egală măsură cu aspectul estetic este probabil cel mai potrivit tip de interior. Aici te poți juca cu texturi și culori diverse, fără frica de a experimenta în alegerea nuanțelor, modelelor sau decorațiunilor.

 

Caută soluții și finisaje noi pentru pereți, inclusiv porțelanul, sticla mătuită sau metalul. Pentru a da căldură și personalitate spațiului completează cu accesorii originale, în culorile preferate, și cu decorațiuni fine, discrete și moderne. De exemplu, pe un perete plasează o oglindă sau un set de oglinzi cu rame metalice și forme neregulate, în zona de dining, la o masă clasică de lemn așează scaune din catifea, ratan, piele ecologică sau chiar plastic pentru un aspect fresh, iar în zona de socializare așează o măsuță de cafea din metal, sticlă sau lemn nefinisat.

 

Covorul și draperiile sunt elementele decorative ce completează atmosfera din living. Pentru un interior modern poți păstra doar un set dintre acestea, fie perdelele, fie draperiile, în funcție de cum alegi covorul și dimensiunea acestuia. De exemplu, într-un interior modern covorul nu e obligatoriu să acopere toată suprafața livingului, ci poți delimita zonele distincte de aici cu ajutorul unor covorașe de dimensiuni mai mari sau mai mici, de culori sau texturi diferite. 

 

Lasă-te inspirată de aceste idei și cu siguranță vei crea un decor cu totul nou, modern și inedit în livingul tău!

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: