Unic în Romania, Muzeul Ceasului din Ploiesti si-a deschis portile in anul 1963 si cuprinde o bogata colectie de ceasuri faurite de mesteri vestiti din Europa, cele mai multe fiind adevărate opere de arta.
In prezent, muzeul are o colectie de peste 1000 de piese, printre care: cadran solar, pendul construit din lemn, ceas pus in miscare printr-o cadere de apa, primul ceas de buzunar, orologii de turn, ceasul de mana construit de Courvoisier, piese realizate de maestri londonezi, de ceasornicari francezi, austrieci sau elvetieni.
Colectia mai cuprinde ceasuri cu mecanisme muzicale, care canta „Marseilleza”,
„Desteapta-te, romane!” sau valsurile lui Strauss.
Sunt expuse si ceasuri care au apartinut unor personalitati (Constantin Brancoveanu, Al. I. Cuza, Mihail Kogalniceanu, I.L. Caragiale, Duiliu Zamfirescu etc.), ceasuri distractive (al morarului, fierarului, frizerului, motanului etc.), ceasuri cu diverse indicatii in afara orelor etc.
Ceasurile bijuterie sunt cele care atrag atentia vizitatorilor Muzeului Ceasului prin eleganta si maiestria executiei. Sunt ceasuri din aur sau argint, cu pietre pretioase si gravuri, cu emailuri de diferite culori si motive florale sau geometrice.
O ultima surpriza pentru vizitatorii Muzeului Ceasului o rezerva cutiile muzicale, care functioneaza cu ajutorul mecanismului de ceasornic
Istoric Muzeul Ceasului din Ploiesti:
–
Obiective principale de vizitat la Muzeul Ceasului:
–
Program de vizitare Muzeul Ceasului:
–
Tarif vizitare Muzeul Ceasului:
–
În apropiere de Muzeul Ceasului mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
–
Contact Muzeul Ceasului din Ploiesti:
Tel: –
Email: –
Web: –
Adresa Muzeul Ceasului din Ploiesti:
Localitate: –
Strada: – nr. –
GPS: –
Cum se ajunge la Muzeul Ceasului:
–
[geo_mashup_map]
Galerie foto Muzeul Ceasului din Ploiesti:
Ai vizitat Muzeul Ceasului?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Muzeul Ceasului?