România este una dintre cele mai frumoase ţări, aici poţi în doar câţiva kilometrii să ajungi din vârf de munte la mare şi pe drum să te mai bucuri de câteva minunăţii ale ţării moastre.
În cele ce urmează îţi voi prezenta 5 locuri unice în România, de care sunt sigură ca nu ai auzit, însă acum este momentu să le şi vizitezi, deoarece aceste locuri te vor suprinde prin frumuseţea şi unicitatea lor.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”64″ sortorder=”728,733,727,732,730,741,726,734,739,740,731,729,736,737,735,738″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
- Castelul Banaterra
Acest castel se găseşte la numai 5 km. de Jimbolia, în judeţul Timiş.
Este considerat cel mai nou castel din Banatul sârbesc, fiind construit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, din ordinul unui general nazist.
În prezent acesta se află în regim hotelier, dispunând de 4 camere, un apartament şi alte 9 camere standard, capacitatea maximă fiind de 45 de persoane. La demisol vei găsi un spa, o sală de fitness şi o sală de vânătoare.
Hotelul dispune de o sală de evenimente şi de un restaurant cu specific vânătoresc.
- Conacul Hodoni
Acesta se găseşte în localitatea Hodoni, din judeţul Timiş.
A fost recent restaurat, este declarat monument istoric, inclus fiind pe lista monumentelor arhitecturale din judeţul Timiş.
Conacul Hodoni este o locaţie destinată în exclusivitate evenimentelor de ţinută.
Acesta este situat în mijlocul naturii, într-un domeniu de peste 10 ha. Dispune de un parc şi de o livadă deschise vizitării.
- Băile Calacea
Aceste băi termale se găsesc la 25 km. de Timişoara.
Aici există izvoare cu ape minerale şi termale, recunoscute pentru conţinutul de bicarbonate sodice. Acestea fiind benefice pentru tratarea bolilor locomotorii, renale şi urinale.
Staţiunea este amenajată într-un imens parc natural în care s-a format un lac cu nuferi albi, aici poţi observa raţe sălbatice şi arbori seculari.
- Peştera Bolii
Această peşteră este considerată una dintre cele mai spectaculoase, datorită formaţiunilor calcaroase şi datorită faptului că se poate vizita în întregime.
Sala Concertelor, este denumită galeria principală, aceasta fiind de mari dimensiuni permite organizarea constantă de spectacole muzicale, datorită acusticii unice.
Un alt factor interesant la această peşteră este pârâul ce o străbate în întregime, schimbându-şi denumirea de la intrare, Pârâul Jupâneasa şi până la ieşire în Pârâul Galbina, tocmai datorită calcarului care colorează apa o dată ce aceasta trece prin Peştera Bolii.
- Parcul dendrologic din Simeria
Acesta se găseşte în judeţul Hunedoara, la doar câţiva kilometrii de Deva.
Cunoscut sub numele de Arboretumul Simeria, este desemnat cel mai mare parc dendrologic din România şi al treilea ca mărime din Europa.
Acesta are o suprafaţă de 70 ha. Deţinând cea mai vechie colecţie de plante exotice şi autohtone din România.
Acesta este atestat documentar din secolul al XVIII-lea, fiind şi cel mai vechi parc dendrologic din România, aici fiind aclimatizate pentru prima dată, la noi în ţară, specii de salcâmi şi castani.
Deţinând o colecţie impresionantă de plante indigene şi exotice, acesta este un loc unic, care îşi schimbă culoare cu fiecare anotimp, dar cel mai impresionant moment este primăvara când parcul te va ademeni cu un spectacol de culori unice şi cu o aromă sublimă de flori.