Mănăstirea Bic din orașul Șimleul Silvaniei, județul Sălaj

Manastirea Bic din Salaj a fost infiintata in anul 1994, in poiana de la marginea localitatii Bic, ce apartine de orasul Simleul Silvaniei.

Stramutarea bisericii monument de lemn de la Stana (judetul Salaj), datata in anul 1720, reprezinta momentul de inceput pentru manastire.

Biserica este construita din zid de caramida in forma de nava, in 1959, sub pastorirea preotului paroh Traian Bompa, cu sprijinul epitropului Ioan Gasman si donatia a 30 de localitati din jurul orasului Simleul Silvaniei.

Are spatiul compartimentat in altar, naos si pridvor inchis. Catapeteasma este din lemn, sculptat de mesterul Ilie Guse din Rodna Veche. Pe naos se afla o turla deschisa.

Pardoseala este din dusumea de scandura, iar acoperisul din tabla. Biserica a fost deschisa oficial pentru slujbe in 1974, dar a fost tarnosita in 1982.

In timp, manastirea, avand hramul „Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul“, se dezvolta, fiind construit un complex arhitectural format dintr-o biserica noua si chiliile celor 10 maicute si a preotului manastirii.

Vechea scoala din sat a fost preluata si amenajata prin grija manastirii. In atentia maicutelor sunt si batranii suferinzi pe care ii au in ingrijire. Din primavara si pana cand zapada se asterne pe meleagurile Salajului, curtea manastirii este plina de flori, care dau nastere unei adevărate cascade de culori si miresme.

Mii de turisti si credinciosi vin aici pentru reculegere, pentru sfanta spovedanie si rugaciune.

manastirea-bic-din-orasul-simleul-silvaniei-episcopiasalajuluiIstoric Mânăstirea Bic din localitatea Bic:

Obiective principale de vizitat la Mânăstirea Bic:

Program de vizitare Mânăstirea Bic:

Tarif vizitare Mânăstirea Bic:

În apropiere de Mânăstirea Bic mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Mânăstirea Bic din localitatea Bic:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Mânăstirea Bic din localitatea Bic:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Mânăstirea Bic:

Galerie foto Mânăstirea Bic din localitatea Bic:

Ai vizitat Mânăstirea Bic?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Mânăstirea Bic?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*