Cetatea Biertan din comuna Biertan, județul Sibiu

Construita in perioada 1492-1515 si respectand stilul gotic, cetatea Biertan este un loc de maxima importanta turistica transilvaneana. Aceasta se afla situata intre Sighisoara si Medias, la 8 km de Sarosu pe Tarnave.

Fiind o asezare germana, cetatea ne surprinde prin elementele sale de desingn interior si exterior si prin capodoperele de arta pe care le contine. Tinand cont de faptul ca denumirea a fost data in termeni nemtesti, traducerea poate defini o „biserica hala”.

Constructia cuprinde dimensiuni importante, fiind compusa din trei incaperi de dimensiuni si inaltimi aproape egale. Pentru a pasi in interiorul cetatii va trebui sa intri fie folosindu-te de poarta vestica, fie de cea nordica, fie de cea sudica, biserica avand astfel trei intrari cu aspect renascentist. Turnul Mausoleu este ce care atrage atentia turistilor atunci cand este vizitat intrucat aici sunt adapostite mormintele preotilor care au slujit aceasta bisericainca din 1913.

Cetatea Biertan mai are in compunerea sa o carcera menita sa inchida sotii si sotiile ce se aflau in dusmanie reciproca. Turnul Tesatorilor si Turnul Slaninilor sunt alte doua vestigii de maxima importanta turistica.

Altarul bisercii este cel mai mare din Transilvania, avand in alcatuire 28 de panouri desenate de un pictor cu influente austrieci si nemtesti. Centrul lacasului sfant al altarului are un crucifix sculptat ce ii descrie pe Fecioara Maria, Maria Magdalena si Iisus Hristos, imbratisandu-l.

Bine de stiut:

Pensiunile din zona isi deschid portile turistilor ori de cate ori acestia cauta ospitalitate, oferindu-le cele mai bune servicii.

cetatea-biertan-din-comuna-biertanIstoric Cetatea Biertan din localitatea Biertan:

Usa sacristei a fost premiata la Expozitia Mondiala din 1900 de la Paris, avand un sistem de inchidere destul de diferit de al tuturor celorlalte.

Obiective principale de vizitat la Cetatea Biertan:

Program de vizitare Cetatea Biertan:

Tarif vizitare Cetatea Biertan:

În apropiere de Cetatea Biertan mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Cetatea Biertan din localitatea Biertan:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Cetatea Biertan din localitatea Biertan:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Cetatea Biertan:

Galerie foto Cetatea Biertan din localitatea Biertan:

Ai vizitat Cetatea Biertan?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Cetatea Biertan?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*