Cetatea Noviodunum din orașul Isaccea, județul Tulcea

Cetatea Noviodunum se afla in localitatea Isaccea, judetul Tulcea, este o veche fortificatie romana, fiind una dintre cele mai vechi cetati din Dobrogea.

Datorita pozitiei sale geografice, cetatea Noviodunum a avut un important rol strategic si economic inaintea venirii romanilor, care s-a accentuat in perioada romana, romano-bizantina, medie-bizantina si in evul-mediu.

Descoperirile arheologice, din prima epoca a fierului, getica, elenistica, apoi pastrarea de către romani a numelui de origine celtica mentionat in unele surse literare, ne arata ca asezarea romana a suprapus una getica.

Cetatea Noviodunum a fost baza flotei fluviale romane Clasis Flavia Moesica. S-au pastrat ruinele cetatii si unele resturi ale asezarii civile. In acest loc, cu mult timp inainte, in cadrul expeditiei sale impotriva scitilor din anul 514 i.Hr., Darius a deplasat o impresionanta armata compusa din 600.000 oameni, dupa cum povesteste Herodot.

Mai tarziu, in anul 369, imparatul roman Flavius Valens si-a desfasurat aici actiunile sale militare impotriva vizigotilor condusi de Athanaric. In secolul al XIII-lea a trecut prin aceste locuri o formatiune a Hoardei de Aur, iar in 1462, in cadrul actiunilor sale militare impotriva turcilor, a ajuns pana aici Vlad Tepes.”

Bine de stiut:

In prezent, cetatea este acoperita aproape in intregime cu pamant, iar azi se executa lucrari de scoatere la lumina a vestigiilor.

cetatea-noviodunum-din-orasul-isacceaIstoric Cetatea Noviodunum din Isaccea:

Obiective principale de vizitat la Cetatea Noviodunum:

Program de vizitare Cetatea Noviodunum:

Tarif vizitare Cetatea Noviodunum:

În apropiere de Cetatea Noviodunum mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Cetatea Noviodunum din Isaccea:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Cetatea Noviodunum din Isaccea:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Cetatea Noviodunum:

Galerie foto Cetatea Noviodunum din Isaccea:

Ai vizitat Cetatea Noviodunum?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Cetatea Noviodunum?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*