Locuri turistice din România care merită vizitate:

7 lucruri pe care să le ştii înainte de a va muta împreună

Atunci când eşti într-o relaţie de durată şi simţi că vă înţelegeţi bine şi va completaţi reciproc, următorul pas firesc este să vă mutaţi împreună, într-o nouă locuinţă. Întrebarea este dacă sunteți pregătiți, dat fiind tot ce implică împărţirea spaţiului, precum şi schimbarea rutinii zilnice. În acest articol, îţi prezentăm 7 lucruri pe care trebuie să le ştii, înainte de a va muta împreună şi cum simţi că a venit momentul pentru această nouă etapă din viaţa ta de cuplu.

Viaţa ta se va schimba radical

Atunci când decizi să te muţi într-un apartament alături de persoana iubită, trebuie să fii conştient de faptul că viaţa ta se va schimba radical. Spaţiul de care obişnuiai să te bucuri înainte se va împărţi la doi, veţi avea bunuri în comun şi nu veţi mai face prea des planuri unul fără celălalt. Desigur, aceste aspecte nu trebuie văzute ca dezavantaje – sunt schimbări fireşti, care intervin de îndată ce accepţi să îţi împarţi viaţa cu o altă persoană. Înainte de a te muta cu persoana dragă, va trebui să fii pregătit din punct de vedere emoţional, pentru a evita apariţia posibilelor conflicte. Atâta timp cât există înţelegere şi comunicare, vei putea rezolva orice nereguli apărute în relaţie.

Nu vei avea foartă multă intimitate

Dacă obișnuiai să petreci ore întregi în living sau în baie, bucurându-te de citit sau de băi lungi, în timp ce te uiţi la serialul preferat, de îndată ce vă mutaţi împreună, programul tău zilnic va suferi mici schimbări. Trebuie să acorzi atenţie şi nevoilor celuilalt, care va beneficia de acelaşi spaţiu ca tine. Pentru a exclude discuţiile în contradictoriu, încearcă să împarţi spaţiul cât mai eficient, astfel încât fiecare să beneficieze de intimitate. Începând cu spaţiile de depozitare şi până la timpul petrecut în baie sau bucătărie, va fi nevoie să pui accent şi pe dorinţele celuilalt şi să înveţi să faci compromisuri.

Vei cere ajutor pentru sarcinile zilnice

Atunci când locuieşti singur, poţi stabili zilele de curăţenie, de spălat sau călcat, în funcţie de timpul liber de care dispui. Din momentul în care te muţi alături de persoana iubită, toate aceste sarcini se vor împărţi la doi, motiv pentru care trebuie să înveţi să ceri şi să accepţi ajutor. Chiar dacă nu te mulțumește modul în care partenerul tău dă cu aspiratorul sau împătureşte hainele, trebuie să apreciezi efortul şi să îl îndemni să te ajute în continuare. Doar în acest fel, vei reuşi să te bucuri de armonie şi de mai mult timp petrecut împreună.

Vei face compromisuri financiare

Din momentul în care vă mutaţi împreună, este necesar să înveţi să faci compromisuri financiare, astfel încât să vă bucuraţi de un spaţiu comod şi de linişte în cuplu. Înainte de mutarea în noul apartament, poartă o discuţie cu partenerul tău, pentru a hotărî ce sumă sunteţi dispuşi să investiţi lunar în chirie, facilităţi şi timp liber. Din nefericire, una dintre problemele pentru care cuplurile ajung să divorţeze este că nu ştiu să îşi gestioneze banii şi ajung să nu se mai înţeleagă, privind coabitarea din perspective diferite. În aceste situaţii, află tot ce trebuie să ştii despre partaj, atunci când aveţi de împărţit o locuinţă, în urma căruia vei renunţa la unele bunuri comune, obţinute prin căsătorie.

Trebuie să înveţi să comunici eficient

Pentru a evita certurile fără sfârşit, atunci când vă mutaţi împreună, trebuie să înveţi să comunici eficient. Vorbeşte liber şi deschis cu partenerul tău, împărtăşeşte-i gândurile şi aşteptările tale legate de noul capitol din viaţa voastră, pentru a nu lăsa loc de interpretări. Din momentul în care aţi stabilit reguli clare şi mijloace de comunicare eficiente, relaţia voastră va aduce numai avantaje. Totodată, este indicat să nu păstrezi secrete care ar putea să perturbe bunul mers al relaţiei şi să fii cât mai sinceră în legătură cu sentimentele tale. De îndată ce vă mutaţi împreună într-un nou apartament, astfel de discuţii nu vor mai putea fi evitate.

Vei învăţa să accepţi obiceiuri şi defecte

De îndată ce te muţi alături de persoana iubită, va trebui să înveţi să accepţi atât obiceiurile, cât şi defectele ei, în măsura în care nu vă afectează relaţia de cuplu. În acele momente, vei reuşi să îţi cunoşti cel mai bine partenerul, observând atent ce îi face plăcere sau ce îl indispune. O relaţie trainică se bazează pe înţelegere şi compromis, de aceea nu ezita să îi oferi şi partenerului şansa de a te cunoaşte cât mai bine.

Va trebui să înveţi să fii spontană

Monotonia instalată în relaţiile de cuplu obişnuieşte să fie unul dintre motivele principale de separare. Din acest motiv, chiar dacă veţi locui împreună, trebuie să înveţi să fii spontană şi să aştepţi acelaşi lucru de la partener, pentru a evita instalarea monotoniei şi a neînţelegerilor. Suprinde-l plăcut cu o cină în oraş sau plănuieşte o vacanţă scurtă într-una dintre destinaţiile pe care ştii că o adoră. Astfel, vei reuşi să păstrezi sentimentele la o intensitate maximă şi să îmbunătăţeşti relaţia, pe zi ce trece.

Înainte de a va muta împreună, trebuie să te asiguri că sunteţi pregătiţi să faceţi acest pas, atât din punct de vedere emoţional, cât şi financiar. Comunicarea este cheia succesului în orice relaţie, aşa că este nevoie să aveţi discuţii libere, pe orice temă. Învaţă să oferi intimitate partenerului şi să îi dai voie să te ajute în fiecare zi, pentru a va bucura de înţelegere în cuplu.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-giving-keys-on-man-1288482/

 

 

 

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: