Faleza din orașul Tulcea, județul Tulcea

Orașul Tulcea se numără printre cele mai importante simboluri ale regiunii Dobrogea, devenind resedința de județ în anul 1878. Acesta are un număr destul de mare de locuitori – circa 100.000.

Faleza din Tulcea reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice ale orașului.

Faleza din Tulcea a fost construită pentru a preveni inundarea întregului oras, ferind astfel  orașul de apele învolburate ale Dunării.

Faleza din Tulcea este vizitată în fiecare moment de o sumedenie de turiști, ajunși în aceste locuri atât pentru a descoperi imaginea întregului oraș, cât și pentru a călători către deja vestită Delta Dunării.

Bine de știut:

În apropierea Falezei din Tulcea, fluviul Dunărea face o buclă curgătoare care sporește debitul apei, creând o adâncime de 34 metri.

faleza-din-orasul-tulcea-dan-calinIstoric Faleza din Tulcea:

Prima atestare documentară a orașului Tulcea dateaza din secolul III, înainte de Hristos, fiind menționat într-un document de Dionor din Sicilia, orasul purtând numele în acele vremuri de Aegyssus. În anul 1506, consulul Andrei Taranowski face referire la orașul Tulcea pentru prima dată de la apariția acestuia, în jurnalul său de calatorie. Începând din acele momente, orașul Tulcea va purta acest nume.

Obiective principale de vizitat la Faleza din Tulcea

Pe Faleza din Tulcea sunt amplasate numeroase spații comerciale ce expun spre vânzare diferite accesorii, dar și obiecte traditionale ale regiunii. De asemenea, numărul restaurantelor este la fel de mare, cei ajunși în aceste locuri putând poposi câteva clipe pentru a admira priveliștea oferită de apele Dunării.

Fauna ce poate fi observată în aceste locuri este deosebită, speciile de animale și păsări devenind o sursa naturală unică, dar și destul de rară.

Program de vizitare Faleza din Tulcea:

Oricând

Tarif vizitare Faleza din Tulcea:

În apropiere de Faleza din Tulcea mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Fluviul Dunărea, Muzeul de Științele Naturii ”Delta Dunării”, Muzeul de Artă;

În plus,  faleza din Tulcea găzduieste în apropiere un veritabil port în care își fac apariția destul de des numeroase vase comerciale.

Contact Faleza din Tulcea:

Tel:  –

Email:  –

Web:  –

Adresa Faleza din Tulcea:

Localitate: Tulcea

Strada:  –

GPS: –

Cum se ajunge la Faleza din Tulcea:

Situată pe malurile Dunării, Faleza din Tulcea le oferă turiștilor niste priveliști minunate, fiind un veritabil loc de promenadă atât în timpul verilor călduroase, cât și în iernile friguroase.

Galerie foto Faleza din Tulcea:

Ai vizitat Faleza din Tulcea?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Faleza din Tulcea?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*