Mănăstirea Frasinei din comuna Muereasca, județul Vâlcea

Manastirea Frasinei se afla situata in comuna Muereasca, la 25 de kilometri departare de Ramnicu Valcea.

Manastirea Frasinei are in interiorul sau doua biserici, una catalogata drept Mare, iar cealalta reprezinta Schitul Vechi al Manastirii. Biserica Mare poarta hramul Adormirii Maicii Domnului, iar Schitul Vechi al Manastirii are drept hram Nașterea Sfantului Ioan Botezatorul. Biserica Mare a fost contruita mult mai recent decat Schitul Vechi care a fost ridicat in anul 1710 din lemn. In anul 1762-1763, Schitul Vechi a fost zidit. Initial, Manastirea Frasinei avea de jur imprejurul sau numeroase chili care astazi nu mai exista.

Potrivit episcopilor, in interiorul Manastirii Frasinei se exercita o viata religioasa atat de sfanta, asemenea celei de la Muntele Athos. Tot aici, nu se gateste cu carne, iar femeile nu au voie sa patrunda în mânăstire nici macar pentru a o vizita. Este permisa vizita doar in biserica de sus.

Sfantul Calinic a lasat o piatra de legamant pentru femei ce este respectat si astazi si se regaseste la intrare in manastire:

„Acest sfant lacas s-a cladit din telmelie spre a fi chinovie de parinti monahi si fiindca din partea femeiasca putea sa aduca vreun scandal monahilor vietuitori de acolo, de aceea sub grea legatura s-a oprit de la acest loc sa mai treaca inainte, sub nici un chip, parte femeiasca. Iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa vie asupra lor, precum: saracia, garbavia si tot felul de pedepse, si iarasi celor ce vor pazi aceasta hotarare sa aiba blagoslovenia lui Dumnezeusi a smerenie noastre si sa vina asupra lor fericitul bine.

Calinic, episcopul Ramnicului Noului Severin, 17 ian. 1867″

Bine de stiut:

Pentru a ajunge aici este indicat sa urmati Drumul National 7 pana la Ramnicu Valcea. De aici va trebui sa va indreptati in directia Nord-Vest spre Gura Vaii pentru aproximativ 10 kilometri pentru ca de aici sa virati stanga spre Muereasca pentru inca 15 kilometri.

manastirea-frasinei-din-comuna-muereasca-blogspotIstoric Manastirea Frasinei din comuna Muereasca:

Obiective principale de vizitat la Manastirea Frasinei:

Program de vizitare Manastirea Frasinei:

Tarif vizitare Manastirea Frasinei:

În apropiere de Manastirea Frasinei  mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Manastirea Frasinei din comuna Muereasca:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Manastirea Frasinei din comuna Muereasca:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Manastirea Frasinei:

Galerie foto Manastirea Frasinei din comuna Muereasca:

Ai vizitat Manastirea Frasinei?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Frasinei?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*