Stațiunea Băile Olănești din orașul Băile Olănești, județul Vâlcea

Statiunea Baile Olanesti se afla la 18 km NV de Ramnicu Valcea, resedinta judetului, in centrul unei mici depresiuni intracolinare.

Statiunea Baile Olanesti din orasul Baile Olanesti judetul Valcea - flickr

Baile Olanesti este una dintre putinele localitati din tara care intruneste in chip armonios doi factori naturali de cura: factorul climatic si topoclimatic local si factorul hidromineral constituit din apele minerale.

Localitatea Olanesti poseda un stabiliment de bai moderne, prin exploatarea a 30 de ape minerale: ape clorosodice, ioduroase, clorosodice-feruginoase, sulfuri alcaline, renumite pentru efectele lor terapeutice in tratamentul bolilor de rinichi, stomac, in afectiunile vezici biliare si diabet.

Tratamentul balnear de la Olanesti cuprinde principalele obiective ale terapeuticii moderne:

  • profilactic (profilaxie primara sau cura de sanatate – la cei sanatosi si profilaxie secundara – preventie a recaderii bolii)

  • curativ

  • recuperational

Tratamenul balnear se imparte in:

  • crenoterapie (tratament cu ape minerale)

  • tratament auxiliar (hidroterapie, electroterapie, fototerapie, aeroterapie)

Statiunea dispune de un cadru natural odihnitor, precum si de multiple posibilitati de valorificare in turism, drumetii, vizitarea schiturilor si manastirilor-locasuri de cultura, civilizatie si rezistenta in fata vitregiilor de orice fel: Horezu, Schitul Pahomnie, Schitul Iezar, Biserica dintr-un lemn.  

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*