Conacul Prezan din comuna Dumești, județul Vaslui

Situat in satul Schinetea din judetul Vaslui, Conacul Prezan a fost construit de familia maresalului Constantin Prezan intre secolele XIX-XX.

Constantin Prezan (1861-1943) a fost unul dintre cei sase maresali ai Armatei Române din toate timpurile, erou al Marelui Razboi de Reintregire a Romaniei. A fost membru de onoare al Academiei Romane.

Nationalizat de autoritatile comuniste dupa preluarea puterii, in conac a fost instalat un camin-spital pentru persoane adulte cu handicap psihic sever. Dupa Revolutia din Decembrie 1989, dr. Olga Macarie, nepoata maresalului Prezan, a revendicat conacul si terenul inconjurator. La 6 ianuarie 1999, Judecatoria Vaslui i-a recunoscut Olgai Macarie dreptul de proprietate asupra cladirii.

In 2002, conacul si terenul inconjurator a fost donat catre Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” din Vaslui, aici fiind expuse obiecte originale, fotografii, arme, medalii, documente, uniforme militare care i-au apartinut maresalului Prezan.

In ultimii ani, conacul a ajuns intr-o stare de degradare avansata, necesitand urgent lucraride consolidare, restaurare si punere in valoare.

conacul-prezan-din-comuna-dumesti-soringrumazescuIstoric Conacul Prezan din satul Schinetea:

Obiective principale de vizitat la Conacul Prezan:

Program de vizitare Conacul Prezan:

Tarif vizitare Conacul Prezan:

În apropiere de Conacul Prezan mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Conacul Prezan din satul Schinetea:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Conacul Prezan din satul Schinetea:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Conacul Prezan:

Galerie foto Conacul Prezan din satul Schinetea:

Ai vizitat Conacul Prezan?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Conacul Prezan?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*