Stațiunea Soveja din comuna Soveja, județul Vrancea

Localizata in depresiunea Soveja, la 82 km de Focsani, Soveja este o statiune turistica si climaterica cu functionare permanenta.

Statiunea Soveja din comuna Soveja judetul Vrancea - flickr

Statiunea ofera un climat de depresiune, sedativ, cu veri racoroase si ierni relativ reci. Temperatura medie anuala nu depaseste 8°C, iar precipitatiile se situeaza in jurul valorii de 700 mm/an.

In statiune exista ape minerale sulfuroase, clorurate, hipertone si sodice care sunt utilizate pentru tratarea nevrozelor astenice si a starilor de surmenaj.

Climatul sedativ recomanda statiunea in tratarea nevrozelor, starilor de surmenaj fizic si intelectual, starilor de debilitate, afectiunilor profesionale (silicoza) si ginecologice.

Instalatiile si aparatura medicala asigura tratamente si proceduri ca: hidroterapia, masoterapia, electroterapia, terapia respiratorie, gimnastica medicala. Tratamentele balneare sunt efectuate sub supravegherea personalului medical.

Desi e renumita pentru cel mai proaspat aer din tara, Statiunea Soveja necesita investitii noi si lucrari de modernizare.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*