Cele mai frumoase trasee din Munţii Maramureşului

Dacă sunteţi pasionaţi de drumeţii, Munţii Maramureşului sunt locul ideal pentru următoarea dumneavoastră aventură. Există numeroase trasee turistice pe care le puteţi parcurge aici, iar locurile superbe pe care acestea le traversează vă vor impresiona cu siguranţă. Iată numai câteva dintre cele mai frumoase trasee turistice din Munţii Maramureşului.  

Cele mai frumoase trasee din Munţii Maramuresului 1

Picture 1 of 10

Cabana Coşnea – Valea Păulic – Stânişoara – Vârful Mihăilecu –Lacul Vinderel

De la cabana Coşnea, traseul coboară până în valea Paulic, o traversează şi urcă în serpentine printre casele din Smereca. Poteca intră în pădure, traversează două poieni şi ajunge la stâna din Stânişoara, situată la limita superioară a pădurii. Traseul urcă până sub vârful Mihăilecu, apoi poteca în serpentine până la liziera pădurii în creastă. Poteca coboară apoi din vârf, până la Lacul Vinderel.

Vişeu de Sus – Valea Peştilor – Dealul Seci – Valea Vinului – Vişeu de Sus

Traseul porneşte din piaţa oraşului Vişeu de Sus, de la podul râului Vaser şi continuă pe strada 1 Mai până la confluenţa Valea Peştilor- Valea Vaser. Apoi se urmează drumul forestier situat de-a lungul văii Peştilor, până într-un loc numit “poligon”, ce a fost odinioară un poligon militar. De aici, se urmăreşte un drum de căruţă până în dealul Seci. La stânga se coboară în Valea Vinului, şi se continuă pe un drum de căruţă până la confluenţa Valea Vinului- Vişeu. Se menţine aceeşi direcţie până se ajunge pe digul stâng al râului Vişeu şi înapoi în centrul oraşului.

Paltinu – Plai – Poiana cu Narcise Tomnatec Sehlean – Valea Tomnatec

De la cabana Paltinu, traseul urcă în serpentine pe piciorul Plaiului, prin pădure şi apoi prin golul de munte, până la stâna din Plai. Traseul lasă apoi în stânga Vârful Plai, urmăreşte poteca ce trece pe lângă un izvor şi coboară într-o şa marcată de o cruce. Direcţia de mers se schimbă, iar marcajul se îndreaptă  spre sud, urcă puţin, intră în pădure şi lasă în stânga Vârful Tomnatec. Poteca ajunge în Poiana cu Narcise Tomnatec Sehlean. Dacă aveţi norocul de a ajunge aici primăvara, vederea şi mirosul vă vor fi desfătate de către covorul de narcise înflorite. Traseul traversează apoi Poiana cu Narcise, îndreptându-se spre vest,  pe un drum forestier ce urcă de pe valea Huţuteanca şi continuă pe valea Tomnatecului, până la Paltin.

Oricare dintre aceste frumoase trasee turistice aţi alege, cu siguranţă nu veţi regreta. Veţi avea ocazia de a vedea peisaje unice în România, care vă vor tăia respiraţia. Profitaţi de aerul curat de munte, de păduri, izvoare şi poieni desprinse parcă din cele mai frumoase basme.

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*