5 locuri din România pe care merită să le vezi măcar o dată în viață

România are numeroase locuri interesante, cu peisaje superbe sau cu oameni primitori, pe care merită să le vezi măcar o dată în viață.

Iată care sunt 5 dintre cele mai populare:

1. Oradea – Acest oraș a înregistrat un progres semnificativ în ultimii ani și a început să atragă tot mai mulți turiști. Investițiile făcute în reabilitarea clădirilor și infrastructură se pot vedea cu ochiul liber. Oradea arată ca un oraș occidental, iar clădirile reabilitate au devenit puncte de atracție. De asemenea, și zonele pietonale sunt foarte interesante. Printre obiectivele turistice principale din Oradea se află cetatea orașului, Piața Unirii și sinagoga. Desigur, obligatoriu trebuie făcută și o plimbare pe străzile din centrul orașului. Iar dacă vei urca în turnul Primăriei vei avea parte de o privire panoramică superbă asupra orașului. Poți face și o excursie către Dealul Ciuperca.

2. Zona Bran – Moieciu – Aici poți descoperi un loc cu piesaje minunate, dar și obiective turistice tocmai bune să le vizitezi. La pensiunile din zona Moieciu sunt șanse mari să te simți bine indiferent care ar fi perioada anului, având în vedere frumusețea locurilor. Desigur, poți face și numeroase excursii în zonă. Dar la câțiva kilometri distanță poți să vizitezi și unul dintre cele mai populare obiective turistice din țara noastră, Castelul Bran. Acesta are o legătură strânsă cu mitul lui Dracula, probabil unul dintre cele mai cunoscute din țara noastră. Faima lui Dracula a atras tot timpul mulți turiști și a dus la apariția a numeroase filme, s-au scris cărți, dar s-au făcut și jocuri. Unul dintre cele mai populare este slotul Dracula, lansat de compania NetEnt în 2015, care are o grafică foarte bună și te duce în atmosfera captivantă a legendarului personaj. Slotul Dracula poate fi accesat la NetBet, operator licențiat din România unde mai sunt disponibile și multe alte jocuri de casino, printre care și cele prezente în secțiunea NetBet blackjack.

3. Bucovina – În cazul în care dorești să te încarci cu multă energie pozitivă e recomandat să mergi în vacanță în Bucovina. E un loc în care te vei întoarce în timp și vei da de oameni primitori, dar și de o mâncare foarte bună. Nici nu contează foarte mult perioada anului în care alegi să mergi în Bucovina, poți să o faci de Paște sau de Crăciun, vara sau toamna, oricând vei găsi ceva interesant de făcut. Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc sunt cele mai populare așezări urbane din zonă, dar poți merge și la mănăstirile din zonă. Iar dacă mergi iarna găsești și suficiente piste de schi.

4. Maramureș – La fel precum Bucovina, și Maramureșul are un farmec aparte. Și aici se remarcă bunătatea oamenilor și mâncarea bună. Cel mai indicat este să mergi vara sau iarna. De obicei, sărbătorile de iarnă petrecute în Maramureș au un farmec aparte, mai ales dacă ninge. În fiecare loc din Maramureș vei găsi cu siguranță oameni dispuși să te plimbe cu o trăsură trasă de cai, dar și persoane dornice să-ți ofere din porturile populare. Totodată, este recomandat să te plimbi și cu celebrul tren Mocănița.

5. Sibiu – E unul dintre cele mai frumoase orașe din România și numărul turiștilor care ajung aici este în creștere de la fiecare an. Printre principalele obiective din Sibiu sunt Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Gradină Zoologică Sibiu, dar și Muzeul Astra, care este unul dintre cele mai mari în aer liber din țara noastră. Desigur, Piața Mare este probabil cel mai vizitat obiectiv din Sibiu și toți turiștii vin să își facă poze cu clădirile viu colorate.

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*