5 motive pentru care Sibiul ar putea deveni cea mai bună destinație turistică din România

Când vine vorba despre turism, România este o destinație cu foarte mult potențial. Țara noastră are câte puțin din toate: zone muntoase care taie respirația oricui, un litoral animat, orașe vechi și cochete, dar și moderne, o cultură bogată și nenumărate mistere ce așteaptă să fie descoperite de vizitatorii curioși. Din multitudinea de zone interesante ale României, Sibiul se distinge datorită farmecului și a istoriei bogate. Orașul poate fi destinația perfectă pentru un city break sau chiar pentru o vacanță mai lungă, în care să admiri totul pe îndelete, în ritmul orașului.

https://pixabay.com/ro/photos/sibiu-city-tower-arhitectura-1540549/

Iată câteva motive pentru care Sibiul ar putea fi cea mai bună destinație de vacanță din România!

1. Numeroasele muzee și obiective turistice interesante

Dacă plănuiești să vizitezi cât mai multe obiective turistice, lista va fi una foarte lungă. Sibiul este plin de atracții importante, iar fiecare oferă o bucățică de istorie, de cultură sau de voie bună. Începe cu faimosul muzeu Brukenthal, unde poți admira galerii de artă impresionante. Apoi, urcă în Turnul Sfatului, intră în Biserica Evanghelică și treci Podul Minciunilor. Tot în Sibiu, poți explora Pasajul Scărilor și poți vizita Muzeul Locomotivelor cu Abur. Indiferent ce alegi, nu te vei plictisi!

2. Tot orașul este o adevărată bijuterie arhitecturală

Începând cu Piața Mare și terminând cu, poate, cea mai ascunsă străduță pietruită, cetatea Sibiului este de-a dreptul impresionantă. Te poți pierde ore în șir pe străzile boeme, intrând în mici magazine sau cafenele cochete, fotografiind arhitectura superbă și găsind clădiri care de care mai interesante.

3. Gastronomia locală nu are rival

Sibiu este primul oraș românesc care a fost cotat cu 3 stele în Ghidul Verde Michelin. Acest lucru înseamnă că merită, din plin, să te abați de la orice traseu pentru a încerca restaurantele locale. Fie că preferi mâncarea românească autentică sau alte preparate internaționale, comandă prin Food Panda dacă ești din Sibiu sau mergi direct în restaurante. Cu siguranță, vei avea o experiență gastronomică de neuitat!

4. Orașul este înconjurat de natură și zone de poveste

Cei care vizitează Sibiul se pot bucura, pe lângă atracțiile din inima orașului, și de alte obiective turistice fabuloase, aflate în mijlocul naturii. De exemplu, Muzeul ASTRA, aflat la doar patru kilometri distanță de oraș, te poartă într-o poveste cu adevărat specială. Acesta a fost comparat de foarte multe ori cu Skansen, celebrul muzeu în aer liber din Stockholm. Muzeul în aer liber găzduiește o colecție bogată de case vechi din diferite regiuni ale țării, mori de vânt și un lac ce poate fi admirat de pe pajiștile sau băncuțele din jur.

În plus, Sibiul se află foarte aproape și de Transfăgărășan, un drum cu o priveliște absolut magnifică și care atrage în România zeci de mii de turiști curioși. Tot în jurul Sibiului, turiștii pot vizita sate de poveste, precum Cârța și Cârțișoara, unde localnicii încă spun poveștile trecutului.

5. Are un târg de Crăciun spectaculos

Târgul de Crăciun de la Sibiu este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa. Plin cu lumini de sărbătoare, căsuțe cu podoabe, dulciuri proaspete și vin fiert aromat, este un adevărat motiv de bucurie atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Târgul include și un patinoar, de unde poți admira Piața Mare, în toată splendoarea sa.

Acestea fiind spuse, Sibiul poate reprezenta, fără îndoială, destinația perfectă pentru vacanță. Turiștii vor găsi atât obiective încărcate de istorie, cât și localuri cochete, cafenele boeme, străduțe colorate și o atmosferă unică, molipsitoare și de neuitat!

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*