Locuri turistice din România care merită vizitate:

5 obiective turistice pentru care să alegi Țara Hațegului

Obiective turistice: când vine vorba de explorat și locuri perfecte pentru fotografie, Țara Hațegului este de departe o destinație turistică greu de egalat datorită peisajelor sale pitorești, a mănăstirilor vechi din piatră și a potecilor perfecte pentru drumeții. Așadar, dacă ești un călător de cursă lungă și iubitor de tradiții, Țara Hațegului este alegerea perfectă pentru tine.

 

Iată 5 dintre multele obiective turistice pe care le găsești în Țară Hațegului:

 

Parc Aventura Râuşor

 

Situat în inima frumoasei Ţări a Haţegului, „Parc Aventura Râușor” este o destinaţie perfectă dacă ești în căutare de adrenalină şi aventură în mijlocul naturii. Acest parc de aventură oferă o gamă variată de activităţi recreative pentru toate vârstele, încurajându-i pe toți cei care îl vizitează să-şi depăşească limitele şi să exploreze mediul înconjurător într-un mod unic.

Cu traseele sale suspendate în copaci, tiroliene rapide şi o mulțime de provocări de escaladă, „Parc Aventura Râuşor” trezește cheful de aventură la un nivel cu totul nou deoarece cadrul natural de excepţie, cu peisaje montane impresionante completează experienţa într-un mod memorabil. Astfel, vei avea ocazia să-ți testezi aptitudinile de cățărare, echilibristică și rezistență la efort, dar și frica de înălțime deoarece vei avea parte de o  coborâre de 85 de metri pe tiroliană. „Parc Aventura Râușor” este amenajat chiar în fața bazei Salvamont, iar de siguranța tase va ocupa personalul salvamont. Traseul suspendat este deschis pe tot parcursul anului.

Așadar, dacă eşti un călător în căutare de aventură sau o familie dornică să-şi petreacă timpul în aer liber, „Parc Aventura Râuşor” oferă o varietate de opţiuni pentru toţi cei interesaţi să se bucure de natură şi distracţie într-un singur loc captivant.

 

Lacurile glaciare din Retezat

Masivul Retezat are un relief glaciar unic în România, cu vârfuri înalte de peste 2000 de metri, numeroase lacuri glaciare –  cel mai întins  este Bucura, iar cel mai adânc este Zănoaga. La acestea se adaugă 1190 de specii de plante, o treime din România, dintre care 90 se găsesc doar aici. Totodată, Retezatul este primul parc național din România,  fondat în 1935 de către Alexandru Borza și Emil Racoviță, și oferă turiștilor peste 50 de trasee turistice.

Lacurile glaciare din Retezat reprezintă una dintre cele mai frumoase destinații de drumeție din țară deoarece doar aici vei putea admira o mulțime de  lacuri, căldări glaciare imense și piscuri semețe. Însă, Retezat este un munte dificil deoarece nu există telecabine, iar drumurile de acces se opresc la poalele acestuia. Așadar,  alege cu grijă traseele și documentează-te în ceea ce privește locurile de campare. Dacă ești în căutarea unei experiențe complete, poți alege traseul de lungă distanță din Retezat până în Băile Herculane.

 

Peștera Bolii

 

Situată pe drumul de acces spre Țara Hațegului – Retezat, dinspre Petroșani, această peșteră va fi cu siguranță un loc de care îți vei aminti cu plăcere. Imaginează-ți un culoar natural de 466 de metri cu galerii de o parte din de alta și un portal de 10 metri înălțime! Totodată, de-a lungul ei, pestera este străbătută de un râu peste care sunt amenajate  poduri prevăzute cu sisteme de iluminat, ceea ce oferă o priveliște unică.

Mai mult, datorită acusticii excelente, sala principală este folosită în mod frecvent pentru concerte.

 

Muzeul satului hațegan  „Peșteana  

 

La Peșteana, în com. Densuș, într-o casă tradițională din lemn veți afla lumea veche a satului. Aici veți putea admira o colecție inedită de obiecte folosite în gospodăria hațegană cu mulți ani în urmă, dintre care amintim pisăul de măcinat condimente sau  colții de fier care se prindeau de talpa încălțărilor atunci când era ghețuș. Iar dacă sunteți curioși să știți cum se făcea un stup tradițional, împletit din liane și căptușit cu lut, aici veți afla această artă de mult uitată.

 

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului

Acest geoparc –  unul dintre cele mai interesante și vizitate obiective turistice din Țara Hațegului – este un teritoriu aparte, unic în România,  care oferă o călătorie în timp, în istoria pământului și cea a omului. Aici veți afla despre primele roci apărute acum 600 de milioane de ani, despre dinozaurii pitici, despre cum s-au format Munții Retezat, Șureanu și Poiana Ruscă, dar și despre ultima glaciațiune.

Aceasta este Țara Hațegului, un loc de poveste și de povestit.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: