Cele mai interesante locuri de vizitat în Romania

Fiind una dintre cele mai frumoase țări din Europa de Est, România atrage milioane de turiști în fiecare an cu peisajele sale pitorești, cultura sa unică și reperele istorice semnificative. Există atât de multe motive pentru a vizita România. Indiferent daca sunteți în căutarea unor munți înalți pentru a-i escalada, a apelor calde în care vă puteți scălda sau sunteți interesați sa explorați pădurile unice ale acestei țări, România vă oferă toate motivele care v-ar putea determina să o vizitați.

Cele mai interesante locuri de vizitat in Romania 1

Picture 1 of 10

Mai mult, deoarece Romania are o istorie bogată, se mândrește cu unele dintre cele mai uimitoare castele și fortărețe care au fost construite aici cu sute de ani în urmă. Vom prezenta acum două locuri incredibile de vizitat în România. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți cel care vă place cel mai mult și să începeți de acolo periplul turistic din această țară minunată și pitorească în sezonul estival care urmează.

Castelul Peleș
Castelul Peleș este, fără îndoială, una dintre cele mai excepționale atracții turistice din România, având o arhitectură fabuloasă și un patrimoniu bogat. Castelul se află lângă Sinaia, localitate din județul Prahova fiind amplasat în zona Munților Carpați. Acest reper fantastic a fost construit de regele Carol I al României între anii 1839 și 1914 și era menit să servească drept refugiu de vară al monarhului.

În prezent, Castelul Peleș este un muzeu foarte important, care găzduiește o vastă colecție de arme unice și piese de artă spectaculoase. Unele dintre cele mai notabile camere din castel ascund propriile lor comori speciale. Zona Arsenalul, de exemplu, include1.600 de exemple de armament. Camera Florentină are o abordare mai artistică, oferind elemente renascentiste italiene, cum ar fi un șemineu mare de marmură de Paunazio și uși masive de bronz din Roma.

Castelul Peleș este unul dintre cele mai interesante locuri pe care le puteți vizita in România. O dată ajunși acolo, veți fi întâmpinați la intrare de o frumoasă statuie a regelui Carol I, produsă de Raffaello Romanelli. Există, de asemenea, numeroase alte statui împrăștiate in grădinile terasei din jur, cele mai multe fiind atribuite lui Romanelli. Castelul poate fi explorat numai printr-un tur organizat cu ghid. Există 3 tururi disponibile, primul fiind limitat doar la parter, în timp ce ultima variantă oferă opțiunea explorării complete a punctului de reper. Castelul Peleș poate fi vizitat pe tot parcursul anului, cu excepția lunii noiembrie, când este închis pentru întreținere.

Castelul Dracula
Cunoscut sub numele de Castelul Dracula, Castelul Bran se află în Bran, în imediata vecinătate a orașului Brașov. Această structură maiestuoasă este privită în mod obișnuit ca fiind casa celebrului personaj Dracula adus la viață de Bram Stoker, însă istoria sa este mult mai cuprinzătoare decât aceasta. De fapt, prima menționare scrisă a Castelului Bran datează din 1377, când Ludovic I al Ungariei le-a permis săracilor din Brașov să-și construiască propriul locaș în zonă. În 1920, Castelul Bran a devenit o reședință oficială regală și a ajuns să fie locul favorit de retragere a reginei Maria.

În prezent, Castelul Bran funcționează ca un muzeu care găzduiește o mare colecție de piese de artă și mobilier care aparțineau Reginei Maria. Vizitatorii pot alege să exploreze sălile acestuia pe cont propriu sau sub îndrumarea unui ghid. Când vizitați Romania, castelul Bran este genul de locație deosebită pe care nu trebuie să o ratați.

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*