Locuri turistice din România care merită vizitate:

8 cele mai cunoscute mâncăruri libaneze care au făcut înconjurul lumii

8 cele mai cunoscute mâncăruri libaneze care au făcut înconjurul lumii

Bucătăria libaneză a ajuns să fie una dintre cele mai apreciate și iubite în întreaga lume, și asta pe bună dreptate. Folosește o varietate de ingrediente proaspete, care asigură un regim alimentar echilibrat, cum ar fi legume proaspete, leguminoase, nuci și semințe, ulei de măsline, carne de pui și de miel. Pe lângă aceste ingrediente de bază care ne susțin starea de sănătate, condimentele și mirodeniile oferă acel gust încântător, pe care nu-l putem uita și nici nu-l putem reinterpreta cu alte ingrediente. Sumacul, zaatar-ul, tahini și apa de floare de portocal sunt ingredientele pe care doar bucătăria Libanului știe cum să le valorifice și cum să le îmbine pentru a rezulta arome intense.

8 cele mai cunoscute mâncăruri libaneze care au făcut înconjurul lumiiIată doar câteva dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare ale bucătăriei libaneze:

Falafel

Este o compoziție de năut măcinat, ceapă, usturoi și condimente precum chimen, coriandru și cardamom, care se prăjește până se obține o culoare aurie. Falafelul este una dintre cele mai populare mâncăruri stradale din Orientul Mijlociu, unde este adesea servit într-o pită proaspătă cu castraveți, roșii, legume murate și tahini sau sos iute.

Hummus

Este un piure de năut, cu tahini, usturoi, lămâie, sare și piper. Se servește cu pită sau legume. Hummus-ul libanez este adesea acoperit cu legume și sumac. Dacă doriți să serviți un hummus în stil autentic libanez încercați hummus shawarma. Îl veți găsi în meniul de pe zaitoone.ro, acolo unde puteți face și o rezervare pentru o experiență culinară specială într-un restaurant care respectă îndeaproape specificul libanez. Dacă veți comanda Hummus shawarma, veți fi servit cu carne foarte bine condimentată și nuci de pin pe un pat de hummus. Fără îndoială, vă veți îndrăgosti fără scăpare de bucătăria libaneză.

Fattoush

Este o salată verde tăiată mărunt, cu multe legume proaspete, cum ar fi roșii, castraveți și ridichi, amestecate cu bucăți prăjite de pită. Fattoush este de obicei servit cu un dressing acidulat pe bază de sumac și melasă de rodie.

Tabbouleh

Este o renumită salată din Orientul Mijlociu pe bază de pătrunjel tocat fin, roșii, ceapă verde și grâu bulgur sau quinoa. Tabbouleh este un preparat nelipsit din mezze și se crede că își are originea în zona care cuprinde astăzi Siria și Liban. În general, versiunile libaneze tind să fie mai bogate în ierburi, unele rețete omițând complet bulgurul.  

Warak enab

În meniul pe care îl puteți explora pe zaitoone.ro veți găsi acest preparat sub denumirea simplă de sarmale de post. Warak enab sunt frunze de viță de vie curate și sărate, umplute cu orez, legume fierte, ceapă și condimente. Timp de secole, Warak enab a fost un fel de mâncare de bază în tot Orientul Mijlociu.

Pita

Una dintre cele mai populare pâini libaneze din lume, pita este o pâine plată dospită, cunoscută pentru buzunarul interior umflat. Foarte multe gustări, aperitive și salate se servesc cu pită proaspătă, cum ar fi baba ganoush, falafel, hummus și mezze.

Manakish

Un alt sortiment de pâine, la fel de renumit ca pita, Manakish este o pâine plată subțire, care se poate rula. Se crestează ușor pentru a putea fi presărată cu za’atar și stropită cu ulei de măsline. Se servește adesea cu Labnheh sau alte dipuri consistente.

Nu în ultimul rând, Kafta este un alt preparat libanez popular. Cunoscut și sub numele de kofta în afara Libanului, acest kebab la grătar cu forma ovală este pe placul celor care iubesc chiftelele. Asezonat cu ierburi, ceapă și alte condimente, Kafta se prepară cu carne de vită tocată, deși se poate prepara și cu carne de pui sau miel. Kafta poate fi servit într-o pită, ca parte a unui mezze sau pe un pat de pilaf.

 

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: