Mănăstirea Dealu din comuna Aninoasa, județul Dâmbovița

Unul dintre cele mai importante monumente istorice ale patriei, dar și un veritabil lăcaș de cult, Mânăstirea Dealu reprezinta o atracție atât pentru locuitorii orașului Târgoviște, cât și pentru turiștii ajunși în aceste locuri.

Mânăstirea Dealu reprezintă una dintre cele mai frumoase mânâstiri din țară, din punct de vedere arhitectural. Nu îi putem nega, de asemenea, nici vechimea. Cu toate acestea, Mânâstirea Dealu și-a putut conserva în mare parte arhitectura, ultima sa reabilitare având loc acum mai bine de 50 de ani.

Deși construită din cărămidă, Mânăstirea Dealu a fost placată cu piatră, fațadele păștrându-și astfel farmecul pana în zilele noastre. Stilul baroc al construcției a fost împrumutat de către meșteri de la construcția Mânăstirii Argeșului. Turnurile și cupolele Mânăstirii Dealu sunt poate la fel de înalte și atractive ca și în cazul celei din Argeș.

Pictura Mânăstirii Dealu este destul de veche, iconografia întâlnită aici fiind foarte bine conturată și definită.

Mânăstirea Dealu este o mânăstire de maici.

Bine de știut:

La Mânăstirea Dealu au apărut primele tipărituri românești. Liturghierul slavonesc a fost prima carte religioasă publicată la tipografia mânăstirii.

manastirea-dealu-din-comuna-aninoasa-flickrIstoric Mânăstirea Dealu din comuna Aninoasa:

Din punct de vedere istoric, Mânăstirea Dealu din Târgoviște a fost construită în secolul al XIV-lea, în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân. Cu toate acestea, vechea biserică construită de domnitor a fost înlocuită cu o alta mai măreață ridicată la ordinul lui Radu cel Mare, cea din urma având o arhitectură deosebită.

Situată chiar în mijlocul evenimentelor nefaste, Mânăstirea Dealu a trecut printr-o serie numeroasa de probleme și cuceriri, fiind așezată chiar în plină Țara Românească, foarte aproape de locul care avea să devină capitala acestei regiuni.

Obiective principale de vizitat la Mânăstirea Dealu:

Necropola de la Mânăsirea Dealu unde se află mormintele lui Vlad Dracul și al fiului său Nicolae, Vladislav al II-lea, Radu cel Mare, Vlăduţ Voievodsau Vlad cel Tânăr, fratele lui Radu,   Pătraşcu Vodă cel Bun și nu în ultimul rând, mormântul în care se află capul lui Mihai Viteazul

Program de vizitare Mânăstirea Dealu:

Tarif vizitare Mânăstirea Dealu:

În apropiere de Mânăstirea Dealu mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Mânăstirea Dealu din comuna Aninoasa:

Tel: 0245.211.880, 0724.042.645

Email: manastireadealu@yahoo.com

contact@manastireadealu.ro

Web: http://www.manastireadealu.ro/

Adresa Mânăstirea Dealu din comuna Aninoasa:

Localitate: comuna Aninoasa

Strada: Aleea Mănăstirea Dealu, Valea Voievozilor

GPS:  –

Cum se ajunge la Mânăstirea Dealu:

Este situată la 6 km de Târgoviște, pe un deal,din preajma cursului Ialomiţa. Pentru a ajunge la mânăstire, puteți lua un microbuz din Târgoviște.

O altă variantă, dacă sunteți cu mașina este de la Turnul Chindiei, să luați pe soseaua Calea Domneasca, in cateva minute cu masina se ajunge la baza unui deal.

Galerie foto Mânăstirea Dealu din comuna Aninoasa:

Ai vizitat Mânăstirea Dealu?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Mânăstirea Dealu?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*