Care sunt 3 dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc

„Hai să mergem la mare!” este replica de pe buzele tuturor încă din 1 Mai și până la finalul verii. Din fericire este destul de ușor ca o astfel de provocare să se transforme în realitate, dat fiind faptul că România are 245 de kilometri de litoral, dintre care mai mult de jumătate (163 km mai exact) reprezintă întinderea deltei Dunării și a lacurilor de coastă.

„Hai să mergem la mare!” este replica de pe buzele tuturor încă din 1 Mai și până la finalul verii.

Din fericire este destul de ușor ca o astfel de provocare să se transforme în realitate, dat fiind faptul că România are 245 de kilometri de litoral, dintre care mai mult de jumătate (163 km mai exact) reprezintă întinderea deltei Dunării și a lacurilor de coastă.

Plaje generoase pe litoralul românesc

Plajele sunt generoase și au 150 și chiar 200 de metri în anumite zone, nisipul este fin, iar perioada în care soarele strălucește deasupra litoralului în timpul unui a e similară cu cea a plajelor mediteraneene.

Sunt 14 stațiuni pe litoralul românesc, dintre care două – Vama Veche și 2 mai neavând titlu oficial, potrivite pentru toate tipurile de turiști, de la tineri în căutare de distracție, la familii cu copii sa persoane de vârsta a treia.

Oferta de cazare pe litoral în România este diversificată. Sunt peste 250.000 de locuri de locuri de cazare disponibile în hoteluri, pensiuni sau vile care acomodează orice buget sau cerințe.

Pe toate gusturile sunt stațiunile de pe litoralul românesc și din punct de vedere al aglomerației. Există stațiuni populare, care găzduiesc foarte mulți turiști simultan, însă poți găsi și locuri mai retrase, pentru iubitorii de liniște.

Cele mai apreciate stațiuni de pe litoral sunt:

Mamaia

Supranumită „Perla litoralului românesc”, Mamaia e una dintre cele mai populare și mai vizitate stațiuni din România și totodată cea mai mare.

Mamaia e preferata turiștilor încă din 1906, de la inaugurare, iar astăzi e o stațiune modernă, apreciată în mod special de tineret, dar nu numai.

Plaja din Mamaia se întinde pe o distanță de 10 kilometri și are o lățime de 200 de metri, fiind considerată una dintre cele mai mari din Europa.

Nisipul este fin, intrarea în apă este lină, iar apa se adâncește treptat, pe o distanță mare.

Aici au loc unele dintre cele mai iubite festivaluri de muzică ale verii care aduc la un loc tineri din toată țara, dar și din afara ei.

E un loc cu multe activități, de la sporturi nautice la parcuri acvatice, telegondola care te plimbă pe deasupra stațiunii sau parcul de distracții „Luna”.

Costinești

Costineștiul a fost văzut mereu ca fiind o stațiune destinată tineretului, motiv pentru care de multe ori este și destul de aglomerată.

Dacă ești în căutare de cazare în Costinești, trebuie să știi că cel mai luxos hotel din stațiune este unul de 4 stele, însă cu siguranță poți găsi aici cazare pentru toate buzunarele printre hotelurile de 2 și 3 stele, vile sau pensiuni cu condiții de cazare bune.

Plaja are 1 kilometru și nu este una foarte lată, cu multe baruri, umbrele, șezlonguri sau baze de agrement.

Viața de noapte din Costinești este una foarte activă de cele mai multe ori. Dacă preferi însă o seară liniștită, o plimbare pe faleză poate fi o variantă bună, printre tarabele cu suveniruri sau un spectacol la Teatrul de Vară.

Vama Veche

Cea mai nonconformistă stațiune de pe litoralul românesc se află în apropiere de granița cu Bulgaria.

Sentimentul de libertate este cel mai des adus în discuție atunci când e vorba de Vama Veche, chiar dacă mulți iubitori ai Vămii susțin că el s-a pierdut odată cu dezvoltarea zonei.

Spațiile de cazare nu sunt foarte multe, mare parte dintre turiști alegând să campeze în zonă. Dacă totuși alegi varianta de a te caza la un hotel, prețurile vor fi ceva mai mici decât în celelalte stațiuni.

Terasele și restaurantele sunt și ele în ton cu stilul vamaiot, având un design original cu mult lemn și stuf.

Dacă până de curând Vama Veche era vizitată doar de oamenii care duc și în afara concediilor un stil de viață nonconformist, acum a devenit populară și printre cei cu un alt stil de viață.

Tu ce stațiune ai alege dintre cele trei?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*