Cascada ”La Blide”, minunea ascunsă din munți

Există numeroase cascade frumoase în România, destul de cunoscute și de apreciate în rândul turiștilor. Cu toate acestea, există o cascadă mai puțin cunoscută, dar extrem de frumoasă, și care ar merita mai multă apreciere.

Blide 1

Picture 1 of 5

Minunea din munții Leaota

Această adevărată frumusețe a naturii este situată la aproximativ 35 de kilometri de Târgoviște, în inima munților Leaota. Este vorba de Cascada La Blide, sau mai simplu, Blidele, cum o numesc oamenii locului. Denumirea i se trage de la faptul că în zonă sunt numeroase formațiuni calcaroase, cu denumirea de blide.

O frumusețe unică

Prea puțini dintre amatorii de turism din țara noastră se pot lăuda că știu, dar mai ales au văzut cu proprii ochi, această cascadă de o frumusețe unică. Zgomotul produs de cascadă sună ca o adevărată muzică în liniștea acestor locuri, având locul ei în simfonia naturii.

Un cadru natural aparte

Cadrul natural în care se regăsește cascada este unul plin de o frumusețe sălbatică, iar dacă ajungeți prin zonă atunci veți folosi din plin aparatul foto pentru a imortaliza cât mai multe dintre frumusețile zonei, care pare că vă înconjoară din toate părțile. Este suficient să vă spunem că această mică, dar frumoasă, cădere de apă este înconjurată de brazi înalți, ce își înalță semeț vârful spre cer și care, care asemeni unor străjeri din vremuri apuse, ocrotesc zona.

Liniște sufletească

Pentru cei care s-au săturat de tumultul vieții cotidiene, cu provocările ei, acest lucru este o adevărată oază de liniște sufletească. Vă veți simți sufletul mai ușor aici și cel mai probabil, efectul antistres al cascadei La Blide își va face simțită prezența și în cazul dumneavoastră.

Pelerinaj la mânăstire

Un drum forestier aflat în imediata apropiere vă poate duce pașii către Mânăstirea cu hramul Adormirii Maicii Domnului din aceste locuri. Este un important punct de atracție, iar imaginea pe care o oferă acest lăcaș de cult, situate chiar în inima munților este una pe care nu o veți uita prea curând. Chiar dacă nu are o istorie îndelungată în spate, aceasta mânăstire este perfectă pentru a vă cerceta sufletul, sau măcar pentru a vă odihni trupul ostenit. Liniștea vă înconjoară din toate părțile și ai impresia că aici este locul unde poate, câteodată, și Dumnezeu se mai odihnește și el. Mânăstirea a fost înființată în anul 1998, de către un călugăr care se întorsese de la Muntele Sfânt, Athos. Acesta a remarcat frumusețea naturală a locurilor, adevărată Catedrală a Naturii, așa că a considerat că este locul perfect pentru un lăcaș de închinare.

 

 

 

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*