Locuri turistice din România care merită vizitate:

Cele mai interesante rezervații naturale din România

Locurile unice românești permit vizitatorilor să vadă plante și animale speciale și unele chiar aflate pe cale de dispariție. Multe dintre aceste ecosisteme sunt extrem de valoroase pentru știință. Vă invităm si pe voi să descoperiți adevărata frumusețe a României prin intermediul periplului turistic de care vă puteți bucura în cadrul unui sejur în diverse zone frumoase ale țării noastre.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”111″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Rezervația Vulcanii Noroioși
În craterele vulcanice, suprafețele de gaze naturale de la o adâncime de 3.000 m aduc la suprafață noroi rece, lichid. Modelele concentrice ale noroiului din filmul de suprafață de petrol, colorate în diferite nuanțe de gri sunt mărturia vie a naturii sulfuroase și sărate a solului local, care susține numai vegetația specializată.

Aici pot fi găsite specii de plante protejate prin lege, inclusiv nitraria schoberi și obione verrucifera. Două puncte separate oferă perspective pline de satisfacții asupra fenomenelor specifice acestui mediu – Pâclele Mari, unde s-au format conuri cu baze mai mari de 100m și Pâclele Mici unde s-au format conuri cu baze mai mici de 100m. O altă atracție pentru vizitatori în zonă este și tabăra de sculptură din Măgura.

Rezervația naturală Creasta Cocoșului
Rezervația naturală Creasta Cocoșului este situată în Munții Gutâi, la aproximativ 35 km de orașul Baia Mare. Numele său provine dintr-o creastă stâncoasă îngustă și zimțată, care seamănă cu creasta unui cocoș. Parte a unui vechi crater vulcanic, aceasta se ridică la o altitudine de aproximativ 1450m. La sud de creasta principală se află centrele miniere Baia Sprie și Cavnic și două centre turistice. Alpiniștii fac practică aici și iau parte la concursurile de alpinism din zonă. Un platou se află localizat chiar sub creastă.

Rezervația naturală Lacul Sfânta Ana
Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România. Acesta se află localizat în Munții Harghitei, pe malul stâng al râului Olt de lângă Tușnad. La 946 m, lacul ocupă fundul unui vulcan stins, numit Ciomatu, din masivul vulcanic Puciosu, al cărui summit de 1.301 m a fost locul celui mai recent fenomen de erupție vulcanică din Carpați și Europa Centrală.

Aproape circular, acest lac are o lungime de 620m și o lățime de 460m la cel mai larg punct al acestuia, o suprafață de 0,2 km2 și o adâncime maximă de 7m. Fără a-i fi alimenteze izvoarele, lacul este alimentat doar de ploaie, iar puritatea apei se apropie de cea a apei distilate, conținând numai 0,0029 ml minerale pe litru. Extrem de sărac în oxigen, lacul nu susține viața animală.

O rezervație datorită bogățiilor sale naturale, geologice, florale și sălbatice, Lacul Sfânta Ana este legată de stațiunea Băile Tușnad prin căi turistice și un drum deosebit de atractiv pentru turiști.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: