Cum să integrezi sisteme inteligente în baia ta pentru un confort sporit

Ecologia, reciclarea și responsabilitatea față de planetă sunt în floare. Ele primesc o atenție media sporită și duc la conștientizarea dezechilibrelor din natură produse de om.

Din acest motiv, tot mai multe persoane preferă folosirea unor sisteme inteligente în locuință. Sistemele inteligente din interiorul casei includ mecanisme ce permit, de cele mai multe ori, economisirea de energie electrică și apă.

Sistemele moderne vin la pachet cu un consum mult mai mic de energie primă, în timp ce își păstrează un design elegant, ce conferă confort.

Mai mult decât atât, ele au o rezistență mare în timp, deci nu va fi nevoie să investești curând în sisteme inteligente noi. Datorită designului minimalist, ele pot fi curățate foarte ușor, deci economia se produce și la nivelul produselor de curățenie. Timpul petrecut pentru igienizarea locuinței este mult mai scurt și, astfel, poți avea parte de un moment de răsfăț la final de zi.

Sistemele inteligente ale băii sunt dintre cele mai diverse. Există sisteme inteligente baie din materiale și cu finisaje diferite, pentru a se potrivi oricărui design pe care îl alegi în încăpere.

 

  1. Sistem de pornire a apei pe senzor

Fie că vorbim despre vase de toaletă cu un consum scăzut de apă la fiecare utilizare sau de baterii cu senzor, ele îți vor oferi un plus de confort și igienă în locuință.

La nivelul vasului de wc poți opta chiar pentru capace cu închidere și ridicare automate, înainte și după fiecare utilizare a toaletei.

Dacă alegi acest tip de pornire a apei pe bază de senzor, eviți atingerea obiectelor sanitare cu mâinile murdare. Casa ta va fi mult mai curată (este evitată împrăștierea bacteriilor), iar petele pe suprafața bateriilor de la chiuvetă vor apărea mult mai greu, nefiind atinse constant de săpun sau apă.

Petele care se formează la nivelul bateriei pot forma, în timp, depuneri de calcar. Calcarul este cauzat de anumite minerale din care este compusă apa. În mod normal, acestea sunt benefice pentru organism, însă, aflate pe suprafețe, pot duce la înmulțirea bacteriilor.

În același timp, pornirea și oprirea automată a apei te vor scăpa de accidente în locuință în momentul în care uiți, din greșeală, robietul deschis când pleci de acasă.

 

  1. Mobilier și obiecte sanitare suspendate

Vasele de wc care sunt suspendate ajută la o curățare mai eficientă a podelei din baie, dar reprezintă și o soluție inteligentă, modernă, minimalistă.

Poți să apelezi și la corpuri de mobilier suspendate. În acest fel, baia ta va fi un tot unitar și nu va mai acumula praf sau mizerii în zonele mai puțin accesibile ale încăperii.

Mobilierele suspendate dau impresia unei băi organizate, iar, în cazul băilor mici, fac să pară că încăperea este aerisită și spațioasă.

 

  1. Opțiuni de baterie și pară de duș economice

Aceste două sisteme formează un ansablu ce, cu siguranță, îți va oferi un confort sporit în timpul dușului.

Ai la dispoziție baterii care reglează perfect și rapid temperatura apei, lucru ce va duce la facturi mai mici, dar și la un răsfăț al pielii tale.

O pară de duș de calitate poate regla modul în care curge apa, încât să ajungă rapid pe toată suprafața corpului.

 

  1. Iluminare inteligentă

Iluminarea inteligentă poate fi utilă la nivelul întregii locuințe. Pentru zonele de transfer, precum holul, poți alege să ai lumini care pornesc pe bază de senzor. În acest fel, vor funcționa doar când cineva trece prin acel loc.

Pentru camere, așa cum este baia, pornirea luminilor poate avea loc prin întrerupătoare touchless. În acest fel, când intri în locunță nu vei fi nevoit să atingi nimic înainte să te speli pe mâini.

Designul unui astfel de întrerupător este modern, deci poate fi integrat cu ușurință în estetica oricărui stil decorativ.

 

            Ca ultim sfat, ne dorim să îți amenajezi baia după bunul plac și, cu ajutorul sistemelor inteligente, să poți avea parte de o experiență cât mai plăcută după o zi de muncă.

 

 

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*