Cheile Dâmbovicioarei din comuna Rucăr, județul Argeș

Cheile Dambovicioarei reprezinta un veritabil punct de atractie pentru turistii ajunsi in regiune.

Cheile Dambovicioarei din comuna Rucar judetul Arges - flickr

Cheile Dambovicioarei se afla situate in culoarul Rucar-Bran, in Muntii Piatra Craiului, fiind destul de intinse, pe circa doi kilometric.

Cheile Dambovicioarei sunt asezate chiar pe cursul izvorului intitulat in acelasi fel, fiind unul dintre afluentii Dambovitei. Acestea sunt admirate an de an de mii de turisti romani sau straini ajunsi in aceste locuri.

Avand un aspect calcaros, Cheile Dambovicioarei sunt destul de impunatoare. Acestea sunt asezate chiar in bazinul hidrografic al Dambovitei, facand parte dintr-un lant format din 20 de chei. Datorita cursului repede al Dambovicioarei, aceasta a reusit sa sape in roca portiuni intinse, creand astfel adevarate culoare de trecere, cu pereti verticali foarte inalti si abrupti, ce depasesc uneori 200 metri inaltime.

In zona Cheilor Dambovicioarei putem vizita o serie de pesteri, aici existand un numar destul de mare de formatiuni carstice – circa 50. Cele mai inseminate sunt Pestera Dambovicioarei, Pestera Labirintului si Pestera de la Gura Defileului.

Bine de stiut:

Foarte aproape de Cheile Dambovicioarei se afla un izvor ce trezeste interesul turistilor numit “La Golgoaie”. In aceasta regiune s-au format de-a lungul timpului numeroase cascade care impresioneaza prin frumusetea si puritatea lor.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*