Castelul Corvinilor din orașul Hunedoara, județul Hunedoara

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai importante opere arhitecturale de arta feudala gotica din Europa, fiind cunoscut si ca principala resedinta a lui Iancu de Hunedoara.

Asa cum aminteam, castelul a fost ridicat in vremea lui Iancu de Hunedoara, in locul unei stanci acolo unde curge paraul Zlasti. Daca incercam sa aruncam o privire asupra stilului arhitectural vom putea observa o cladire impunatoare, cu acoperisuri deosebit de inalte si solide, frumos colorate, cu ferestre destul de largi si luminoase.

Astazi, castelul Corvinilor este vizitat de mii de turisti din tara si strainatate, scopul sau devenind altul – acela de obiectiv turistic muzeal de maxima importanta.

Legenda:

Castelul Corvinilor a devenit de-a lungul timpului locuinta voievodului mai sus amintit, dar si un punct strategic de maxima aparare. Odata cu trecerea timpului, castelul a intrat in posesia a numerosi domnitori, fiecare aducandu-i cate un alt stil caracteristic anilor de domnie. Astfel i s-au adaugat turnuri impunatoare, sali imense, dar si camere de oaspeti.

Cu toate acestea, donjonul si Turnul Capistrano sunt ramase neschimbate inca din timpurile lui Iancu de Hunedoara, fiind cele mai vechi construcții ale castelului, dar si cele mai reprezentative pentru remarcarea stilului acelor vremuri. De asemenea, in interior putem remarca Sala Cavalerilor, Sala Dietei, Bastionul Alb si Turnul Buzduganelor, toate avand incrustate picturi pe pereti destul de vechi. Mai noi, aici sunt creionate portretele lui Matei Basarab si Vasile Lupu, doi domnitori de maxima importanta pentru tarile romane.

Bine de stiut:

Daca vei vizita curtea castelului Corvinilor vei avea ocazia sa observi o fantana destul de adanca de peste 30 metri, sapata de niste prizonieri turci carora le-a fost promisa libertatea in schimbul ajungerii la apa. Chiar daca munca a fost destul de grea, acestia sapand la fantana pe parcursul a 15 ani de zile, stapanii care au promis sa ii elibereze nu s-au tinut de cuvant. Pe placuta fantanii scrie ”apa ai, inima -ai”.

castelul-corvinilor-din-orasul-hunedoaraIstoric Castelul Corvinilor din Hunedoara:

Obiective principale de vizitat la Castelul Corvinilor:

Program de vizitare Castelul Corvinilor:

Tarif vizitare Castelul Corvinilor:

În apropiere de Castelul Corvinilor mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Castelul Corvinilor din Hunedoara:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Castelul Corvinilor din Hunedoara:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Castelul Corvinilor:

Galerie foto Castelul Corvinilor din Hunedoara:

Ai vizitat Castelul Corvinilor?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Castelul Corvinilor?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*