Adevărat muzeu al biodiversității, Delta Dunării este cel mai nou pământ din Europa, ocupând locul al treilea la nivel mondial ca importanță ecologică din totalul celor 300 de rezervații naturale de pe glob. Delta reprezintă una dintre cele mai mari și compacte zone de stuf din lume, găzduind mii de specii de plante, animale, pasări si pești deosebite, rare sau pe cale de dispariție și atrage anual mii de turiști români sau străini, fiind considerată o atracție turistică specială.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”199″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
Te duci in Delta să admiri natura, trestiile, nuferii, pasările. Evident, pentru asta ar trebui sa mergi în sezonul cald când se întorc pasările migratoare, înfloresc nuferii si totul devine verde. Partea neplăcută este că apar țânțarii și tăunii. Totuși, la început de iunie prezența lor nu este atât de supărătoare, așa încât aceasta devine automat perioada recomandată pentru vizitarea Deltei.