Teatrul Maria Filotti din orașul Brăila, județul Brăila

Teatrul Maria Filotti din Braila este o institutie de prestigiu a teatrului romanesc, avand o traditie de 150 de ani, dintre care 50 de ani de activitate permanenta.

Teatrul Maria Filotti este astazi un teatru de repertoriu, cu o trupa de 26 actori, 2 regizori si 1 scenograf.

Repertoriul variat, alcatuit din piese ale dramaturgiei nationale, precum si din repertoriul universal, a fost pus in valoare de regizori valorosi precum: Catalina Buzoianu, Alexa Visarion, Constantin Codrescu, Mircea Daneliuc, Dominic Dembinski, Victor Ioan Frunza.

Recunoasterea valorii productiilor artistice ale Teatrului Maria Filotti s-a concretizat prin invitatii constante la festivaluri din tara si din strainatate.

Incepand din 1995, Teatrul Maria Filotti gazduieste Concursul International de Canto „Hariclea Darclee”, initiat de soprana Mariana Nicolesco, iar din 2004 organizeaza Festivalul International de Teatru „Zile si Nopti de Teatru European”.

Teatrul Maria Filotti din orasul Braila - tmfIstoric Teatrul Maria Filotti din Braila:
Cladirea teatrului a fost construita in jurul anului 1850 si este azi un monument de arhitectura, aflat pe lista cladirilor care fac parte din patrimoniul cultural national.

Pe tot parcursul secolului XIX, personalitati de prestigiu ale artei europene au oferit reprezentatii publicului brailean: Adelina Patti, Bianca Bianchini, Sarah Bernhardt, Ernesto Rossi, Saliapin, George Enescu.

Construit in 1896 ca „Teatrul Rally”, devine in 1919 „Teatrul Comunal” si in 1949 „Teatrul de Stat Braila – Galati”. In anul 1969 obtine actualul nume, in onoarea actritei romane Maria Filotti (1883-1956).

In perioada 1980-1988, cladirea teatrului a fost consolidata, renovata si restaurata de o echipa impresionanta formata din arhitecti, constructori, graficieni, pictori, sculptori, ceramisti, sticlari.

Obiective principale de vizitat la Teatrul Maria Filotti:

Program de vizitare Teatrul Maria Filotti:

Tarif vizitare Teatrul Maria Filotti:

În apropiere de Teatrul Maria Filotti mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Teatrul Maria Filotti din Braila:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Teatrul Maria Filotti din Braila:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Teatrul Maria Filotti:

Galerie foto Teatrul Maria Filotti din Braila:

Ai vizitat Teatrul Maria Filotti?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Teatrul Maria Filotti?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*