Locuri turistice din România care merită vizitate:

Insula de pe Lacul Morii – de vizitat în capitală

Frumusețile țării în care trăim nu încetează să ne uimească. Atunci când credem că am văzut tot, descoperim noi și alte locații de vizitat. Crezi ca ai văzut tot ce era de văzut în capitală? Chiar mulți din cei care locuiesc în București sunt încă surprinși să afle despre locuri despre care nici nu au mai auzit vreodată.

Lacul Morii este unul dintre cele mai mari ca extindere de pe suprafața Bucureștiului, ocupând 246 de hectare. Acesta se extinde în cartierele Crângași și Giulești, adică este situat la o distanță de aproximativ 6 kilometri față de centrul orașului. Vorbim despre o întindere de apă care are la origine o scurtă însă zbuciumată istorie, luând naștere odată cu ridicarea barajului Ciurel în 1986.

Întreaga zonă are o poveste care atrage, care stârnește un interes nestăpânit pentru a afla mai multe. Este un loc în care atât cei care locuiesc în capitală, cât și turiștii trebuie să ajungă. Aceștia din urmă pot opta pentru una din ofertele ce vizează apartamente in regim hotelier Bucuresti dacă doresc o experiență deosebită din toate punctele de vedere. Pe site-ul apartamente-regimhotelier.ro se găsesc oferte variate, ce includ imobile de închiriat în diverse zone ale orașului.

Insula de pe Lacul Morii și povestea sa

Insula în sine reprezintă o atracție, de asemenea incluzând numeroase aventuri și întâmplări ce i-au crescut popularitatea. Un număr de 12.000 morminte din cimitirul de ciumați localizat aici au fost strămutate, urmând demolarea bisericii Sf. Nicolae, precum și a celor aproximativ 400 locuințe și 2 școli. Întregul teren a fost acoperit cu o placă de beton uriașă, invadată de apă.

Din momentul acela, lacul este principalul martor a numeroase accidente, răfuieli și chiar apariții bizare, după spusele unor pescari. Deci este un loc de vizitat mai ales de cei atrași de mister. Insula de pe Lacul Morii, care odată se presupunea a fi principalul centru de distracție al Bucureștiului, este acum oază de relaxare construită de autoritățile comuniste pentru bucureșteni.

Debarcaderul, arcadele, pavilionul și așa zisa fântână arteziană sunt, să zicem, acele lucruri care ar putea constitui obiecte de atracție. Mulți din cei care aud despre acest loc merg aici pentru a verifica poveștile bizare care circulă, unele deja adevărate legende urbane. Pentru a ajunge în locul propriu zis, este necesară traversarea Aleii Lacul Morii, ajungând astfel la limba de pământ ce leagă insula de oraș.

O cruce, parte a multora altele ce înconjoară lacul, îi întâmpină pe vizitatori, prevestind într-un fel atmosfera altfel specifică zonei. Copaci nărăvași, graffiti și ziduri reci reprezentând ruine se înfățișează misterios încă de la intrare.

Am putea spune ca așa zisa vedetă a locului este pavilionul. Realizat în stil roman, acesta atrage mai ales bicicliștii care au curiozitatea de a citi inscripția misterioasă de sub acoperișul acestuia – un sfat pentru vizitatori: Ai grijă să nu te pierzi în timp ce te cauți! Ce ar putea însemna asta, rămâne să afle, prin meditație, fiecare.

La o distanță relativ scurtă se situează o fântână arteziană degradată, cu chip posomorât, iar mai încolo își fac loc printre buruieni, pescarii. În perioadele când este cel mai frecvent vizitat, vezi familii răzlețe ce își strunesc copiii ce aleargă fără țintă. Liniștea stranie pe care o sugerează lacul se face atât de tare simțită.

Unii ar spune că spiritele celor ce au fost îngropați pe insula de pe Lacul Morii încă planează deasupra locului. Ce efect au aceste povești asupra turiștilor depinde de măsura în care cred în astfel de locuri. Unii dintre pescari mărturisesc că aud zgomote neobișnuite în pâcla dimineții, asemănătoare cu momentul în care un obiect cade într-o găleată de tablă. Există numeroase alte povești încâlcite cu privire la acest loc, unele hilare, altele mai puțin obișnuite, chiar sinistre.

Este unul dintre numeroasele locuri din capitală care ar fi putut fi altceva decât ceea ce reprezintă în prezent, mai ales că au fost gândite atât de multe proiecte care îl implicau. Fiecare vede și percepe locul în felul său. Unii îl vizitează imaginându-și poteci înflorite, pavilioane de înghețată, bărcuțe, statui etc. Alții adulmecă locul, preferând să păstreze vie amintirea a ceea ce acesta a fost cândva.

Este insula de pe Lacul Morii un loc de vizitat? Ca oricare atracție turistică și acesta are în spate o poveste – în fapt, ceea ce dă farmecul oricărei locații. Cei care intenționeză să îl viziteze găsesc pe apartamente-regimhotelier.ro spații de cazare confortabile, la prețuri rentabile.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: