Cum să organizezi un team building pentru echipa ta

Din când în când, orice echipă, oricât de unită ar fi, are nevoie de o perioadă pe care să o petreacă departe de birou și programul zilnic de opt ore și să aibă parte și de experiențe mai lejere decât munca. În cele mai multe dintre ocazii, șeful unei echipe sau a unei firme este cel care apelează la o firmă de organizări de evenimente sau la un trainer care să pună la punct toate detaliile referitoare la un weekend din an, când vă veți strânge toți într-o locație și veți avea ocazia de a vă cunoaște mai bine. Ce-ar fi ca anul acesta tu să fii cel care vine cu idei de petrecere a timpului liber alături de colegi și să duci proiectul la stadiul de finalizare? Dacă nu știi de unde să începi, îți putem da noi câteva direcții spre care să te îndrepți, pentru ca totul să iasă perfect și să fii apreciat pentru inițiativă de către colegi.

Stabilește un buget

Stai de vorbă cu șefii tăi și pune pe hârtie toate resursele de care aveți nevoie, pentru a putea stabili un buget. Trebuie să luați în calcul locul de cazare, în cazul în care decideți să ieșiți în afara orașului, transportul până acolo, mesele și necesarul pentru petrecerile care vor avea loc, negreșit, în fiecare seară. Nu alege o locație foarte departe de orașul în care locuiți, pentru că veți sta mai mult pe drum și chiar dacă și discuțiile dintr-un tren sau autocar pot fi interesante, e mai bine să ajungeți cât mai repede la locul unde se va desfășura adevăratul team building. Alege cea mai convenabilă metodă de transport, punând în balanță distanța și prețul combustibilului. Dacă alegeți să plecați cu un autocar închiriat, ar fi bine să aveți și un șofer de serviciu, pentru ca toți cei din firma ta să se poată bucura de timp liber, nu unul din voi să stea în spatele volanului, cât timp ceilalți se distrează.

Bugetul pentru mâncare și băuturi poate fi stabilit ușor, dacă ai o întâlnire comună cu toți colegii și fiecare spune ce ar vrea să consume. Astfel, eviți să faci cumpărături de prea multe sau prea puține.

Nu uita de entertaiment

Distracția în locația propriu-zisă este foarte importantă, așa că nu sări peste acest capitol. Cumpără sau închiriază câteva boad games, pentru ca tu și colegii tăi să aveți ocazia să concurați pe echipe într-un joc de strategie sau de logică. Caută să îi mulțumești și pe cei care preferă activitățile în aer liber și luați cu voi o minge sau un set de bedminton ori tenis. Poți pregăti și câteva jocuri asemănătoare celor din copilărie, la care mai mult ca sigur vă veți distra pe cinste.

Seara distracția se va muta la interior, așa că asigură-te că ați luat cu voi un set de boxe și ai pregătit un playlist care să îi țină pe toți pe ringul de dans. Poți pregăti chiar și o premiere a tuturor colegilor cu cadouri nostime, pentru cel mai comic coleg, pentru cel mai conștiincios ori pentru cel care întârzie mereu.

Ca să condimentați și mai mult activitățile, faceți un foc mare de tabără sau un grătar, în jurul căruia să vă strângeți cu toții și să petreceți timp prețios împreună.

Echipa din care faci parte are nevoie să se sudeze, așa că participă activ la organizarea unui team building plin de activități plăcute pentru toată firma. Distracție plăcută!

sursa foto: pixabay.com

 

 

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*