Locuri turistice din România care merită vizitate:

Liftingul facial: ce este, ce rezultate vei obține, costuri

locuridinromania (2)

Liftingul facial este o procedură în chirurgia estetică care are ca scop conferirea unui aspect mai proaspăt și armonios feței. Procedura de lifting facial remodelează chipul printr-o serie de tehnici, îndepărtând excesul de piele și repoziționând structurile profunde din vecinatătea planului osos. Pentru că liftingul facial nu realizează o ridicare completă a zonei centrale a feței, rezultatele dorite se obțin în conjuncție cu alte tratamente adjuvante. În funcție de rezultatele dorite, tipul pielii, natura problemei, poți alege între lifting chirurgical sau non-chirurgical sau o combinație între acestea. O consultație la medicul estetician ar trebui să-ți răspundă la toate întrebările și nelămuririle pe care le ai în legătură cu procedura de lifting facial. Până atunci, însă, următoarele rânduri își propun să te familiarizeze cu procedura și să-ți răspundă la cele mai frecvente întrebări despre obținerea unui lifting facial, de la candidatul ideal la desfășurarea procedurii și durata rezultatelor.

 

locuridinromania (2)Informații generale despre liftingul facial

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde în mod natural elasticitatea. La nivelul feței, acest lucru se reflectă în apariția ridurilor și căderea pielii. Un lifting facial poate implica îndepărtarea excesului de piele, netezirea ridurilor și strângerea țesutului facial. Pentru că se concentrează doar pe cele două treimi inferioare ale feței și pe gât, s-ar putea să apelezi și la alte tratamente pentru a obține rezultatele dorite.  

Cui se adresează liftingul facial

Un candidat bun pentru procedura de lifting facial este persoana nefumătoare, ce nu prezintă afecțiuni medicale care pot interfera cu vindecarea rănilor și recuperarea postoperatorie și, totodată, care are așteptări realiste de la procedură. În vreme ce rezultatul liftingului facial este major, textura pielii sau ridurile din zona frunții rămân aceleași. Pentru corectarea acestor imperfecțiuni sunt necesare alte tipuri de tratament, cum ar fi microneedling, lasere sau rediofrecvență fracționată sau injectările cu acid hialuronic.

Tehnica chirurgicală și desfășurarea operației

Tehnica chirurgicală a liftingului facial implică o incizie în jurul urechii sau sub bărbie, în urma căreia pielea este detașată de structurile profunde și repoziționată, în vreme ce țesuturile subiacente sunt întinse cu ajutorul unor suturi. În acest fel pielea în exces este eliminată, iar pielea feței este mai întinsă, conferind chipului un aspect mai tânăr. În cazul în care căderea pielii este minimă, se poate face un „mini” lifting facial, care implică incizii mai scurte. Liftingurile faciale variază în funcție de rezultatele dorite, tocmai de aceea consultația premergătoare procedurii este esențială și lămuritoare pentru pacient. Post procedură, pacientului i se aplică bandaj compresiv, care contribuie la recuperare prin menținerea țesuturilor în contact, furnizarea susținerii feței și reducerea inflamației, prevenind acumularea de lichid. Pentru a susține îndepărtarea excesului local de fluide se pot folosi și tuburile de dren chirurgical. Recuperarea completă și reluarea activităților uzuale poate dura până la două luni.

Pregătirea pentru procedură

Pregătirea pentru un lifting facial este similară cu pregătirea pentru orice alt tip de intervenție chirurgicală. Evaluarea pre-chirurgicală, renunțarea la administrarea anumitor medicamente și la fumat, evitarea aplicării produselor cosmetice sunt cele mai frecvente recomandări ale medicului înainte de procedură. Totuși, medicul va oferi în mod specific toate informațiile necesare fiecărui pacient în parte.

Riscuri și complicații

Riscurile unei proceduri de lifting facial pot include sângerare, infecţie, evenimente cardiace, cheaguri de sânge, durere, cicatrici, dificultate în vindecarea rănilor. Experiența medicului și respectarea recomandărilor de către pacient sunt aspecte care ar trebui să împiedice orice fel de risc, însă pentru mai multă siguranță, sunt recomandate investigațiile pre-chirurgicale și discuțiile aprofundate cu chirurgul estetician.

Recuperarea după intervenția chirurgicală

Este normal ca pacientul să experimenteze amorțeli, durere ușoară, vânătăi și umflături în zona care a suferit intervenția. Recuperarea completă și capacitatea de revenire la activitățile obișnuite sunt posibile după o lună de la intervenție. Medicul poate prescrie medicamente pentru a ameliora disconfortul și face recomandări de îngrijire și igienă. Urmarea instrucțiunilor medicului este esențială, întrucât acest lucru va accelera procesul de vindecare și va permite cel mai bun rezultat posibil. De asemenea, merită amintit faptul că, deși factorul genetic nu poate fi controlat, nu același lucru se poate spune și despre stilul de viață. Grija pentru alimentație, activitate fizică, evitarea expunerii la soare și contactului cu poluanții joacă un rol important în extinderea aspectului tânăr al pielii. Aceleași obiceiuri pot ajuta la menținerea efectelor operației de lifting facial.

Rezultatele liftingului facial

Rezultatele liftingului facial se observă după o lună de la intervenție și durează aproximativ zece ani. Totuși, factorul genetic, vârsta, calitatea pielii și stilul de viață influențează durata efectului. Unele persoane nu obțin rezultatul dorit dintr-o singură intervenție chirurgicală și poate fi necesară o intervenție chirurgicală ulterioară. Pentru a contribui la extinderea rezultatelor liftingului facial, hidratează-ți zilnic tenul, protejează-l de soare și trăiește un stil de viață în general sănătos. Nu în ultimul rând, amintește-ți de arma ta cea mai de preț: prevenția. Este mult mai simplu să bei suficientă apă, să consumi legume și fructe, să efectuezi 10 minute de activitate fizică, să aplici SPF pe ten în loc să apelezi la proceduri chirurgicale. În cazul în care opțiunea chirurgicală te sperie, inovațiile din medicina estetică îți oferă o alta: liftingul facial nechirurgical. Cunoscut și sub denumirea de liftingul în 8 puncte, acesta implică o combinație de fillere cu acid hialuronic și toxină botulinică prin care se restabilesc volumele corecte și estetice ale feței, se elimină ridurile și se îmbunătățesc trăsăturile chipului. Pentru cele mai bune rezultate, consultă opinia unui medic estetician și identificați împreună cea mai potrivită variantă de tratament.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: