Orașul Otopeni, la poarta Bucureștiului

Orașul Otopeni este așezat în imediata apropiere a Bucureștiului și a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare economică, socială și culturală impresionantă, motiv pentru care ar trebui să se regăsească pe lista orașelor de vizitat cel puțin în cazul persoanelor care locuiesc în zonă. Inițial, orașul Otopeni (pe vremea aceea era sat) purta denumirea de Hodopeni, denumire care a fost păstrată până în secolului al XVIII-lea atunci când se ia decizia schimbării numelui în Otopeni. În anii 2000, Otopeni a fost ridicat la rangul de oraș, ca urmare a dezvoltării sale extrem de rapide.

Orașul Otopeni, la poarta Bucureștiului_1

Picture 1 of 10

Dacă ești din București și vrei să scapi de traficul infernal și de aglomerația care pare că este din ce în ce mai mare pe zi ce trece, te poți urca în mașină și poți da o fugă până în Otopeni să te relaxezi, să vizitezi câteva muzee sau să mergi la piscină. Același lucru se întâmplă și în momentul în care ai aterizat pe Aeroportul Internațional București – Otopeni și ai la dispoziție câteva ore pe care nu ai vrea să le petreci în aeroport.

Există câteva obiective turistice pe care nu ar trebui să le ratezi dacă ești în trecere prin Otopeni, cele mai importante fiind Muzeul Aviației și Galeria Țiriac Collection. Muzeul Aviației a fost înființat în anul 1990 și cuprinde 24 de colecții, 5 arhive de documente, 15 mii de titluri și 20 de mii de volume de specialitate. Partea interesantă este însă parcul ce reunește 62 de piese de muzeu cum ar fi aeronave, piese de artilerie, radare, etc. Cele mai apreciate colecții din cadrul muzeului sunt cele despre Aurel Vlaicu și Henri Coandă. Muzeul are o suprafață totală de peste 60 de mii de metri pătrați, așa că vei petrece destul de mult timp în el, mai ales dacă te interesează cu adevărat toate documentele și arhivele din cadrul muzeului. Dacă nu te pasionează atât de mult avioanele pe cât de mult te pasionează mașinile, atunci nu rata Galeria Țiriac Collection, singura colecție personală de mașini din țară deschisă publicului larg. În cadrul acestei galerii vei găsi unele dintre cele mai deosebite modele de mașini, dar și de motociclete, vechi de prin anii 1900. Spre exemplu, aici se găsește cel mai vechi exemplar Hurtu cunoscut în lume sau modelul Duesenberg, alternativa americană a Roll-Royce-urilor europene. Cu siguranță te va fascina atât de mult acest muzeu încât îți vei dori să revii cât mai curând în Otopeni să îl vizitezi din nou. Un alt obiectiv turistic pe care nu ar trebui să îl ratezi în Otopeni este Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie ”Ana Aslan”, locul în care a luat naștere faimosul Gerovital. 

Orașul Otopeni este văzut de multe ori ca o poartă a Bucureștiului. Oamenii care ajung la București cu ajutorul avionului, trec întâi prin Otopeni înainte să ajungă în inima capitalei. Așa că, de fiecare dată când te dai jos din avion, întreabă-te dacă nu cumva Otopeniul merită o șansă să îl descoperi înainte de a fugi cât mai repede către București. După cum poți vedea, există destule obiective turistice interesante care merită să le vizitezi măcar o dată în viață și ulterior, să le recomanzi și celorlalți. În plus, Otopeniul poate fi un oraș și în care poți trăi liniștit, departe de aglomerația din București. Gândește-te că în ultimii 10 ani, Otopeniul a trecut prin niște schimbări și investiții masive, iar aceste investiții continuă să vină, motiv pentru care acest oraș poate fi privit ca un loc potrivit în care să îți întemeiezi o familie.

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*