Priveghi, tradiții și obiceiuri

Care sunt principalele tradiții și obiceiuri ce trebuie să fie respectate, atunci când vine vorba despre priveghi? La cine poți apela pentru a primi suport? Iată mai multe informații!

Încă de la naștere începem să luăm contact cu acele tradiții și obiceiuri ce datează și sunt respectate de secole întregi. Chiar și atunci când vorbim despre decesul unei persoane, este bine de știut că există o serie de tradiții ce ar fi bine să fie puse în aplicare. Deși moartea este un subiect care ne sperie și se resimte foarte dureros, adevărul este că face parte din cursul natural al vieții.

Cu siguranță lucrurile ar fi fost diferite și mai bune pentru noi dacă moartea nu făcea parte din viața noastră, dar, cu toate acestea, nu este un eveniment în fața căruia ne putem împotrivi. Atunci când suferim o pierdere, tot ce putem face este să ne adaptăm și mobilizăm situației. Foarte multe decizii trebuie să fie luate în termen scurt, iar din păcate, timpul pe care îl avem la dispoziție este limitat. În mod cert, ce trebuie să avem în vedere se referă chiar la aceste tradiții și obiceiuri ce datează de secole întregi și care sunt respectate în număr mare.

Atunci când vine vorba despre priveghi, mult prea puține informații sunt cunoscute. Este de la sine înțeles, pentru că nu este unul dintre subiectele despre care ne-am dori să ne informăm. Totuși, atunci când suferim o pierdere, este important să ne orientăm către tradiții și obiceiuri, pentru că ele ne pot ajuta să ne simțim împăcați cu situația și să simțim că facem tot ce ține de noi. Pe lângă acest aspect, cu atât mai mult când știm despre persoana decedată că ținea foarte mult la respectarea tradițiilor și obiceiurilor, trebuie să ne îndreptăm atenția asupra lor, pentru a-i cinsti amintirea.

Tradiții și obiceiuri la priveghi

Acest priveghi le permite tuturor oamenilor care doresc să vină să-și ia rămas bun de la persoana dragă lor, care a trecut în neființă. Priveghiul reprezintă acele ultime momente pe care le avem la dispoziție cu persoana care a fost atât de importantă pentru noi, înainte ca slujba de înmormântare și înmormântarea propriu zisă să aibă loc.  Foarte multe tradiții și obiceiuri ce datează de secole întregi sunt respectate atunci când vine vorba despre priveghi, iar una dintre acestea se referă tocmai la vegherea persoanei care a trecut în neființă. Deși nu ne-am fi dorit să fie nevoie să facem acest lucru și să experimentăm această situație, așa cum am menționat anterior, priveghiul reprezintă ultimele clipe pe care le putem petrece cu persoana dragă nouă.

Coroanele florale sunt unul dintre accesoriile funerare prezentă la priveghi, reprezentând respectul și iubirea pe care i-am purtat-o persoanei care a plecat dintre noi, pe tot parcursul vieții sale. În același timp, această coroană funerară este o formă de respect adresată chiar și familiei îndoliate, dar și un mod de a le transmite suport și sprijin necondiționat din partea noastră. Fiind un moment dificil, toate persoanele au nevoie de suport și să știe că au la cine apela atunci când simt nevoia, tocmai de aceea, o tradiție respectată la priveghi se referă chiar la împărtășirea amintirilor.

În mod cert, toate persoanele care se află la priveghi au câteva amintiri frumoase, de care își vor aminti cu drag, cu persoana care a trecut în neființă, iar împărtășirea și povestirea lor le poate aminti oamenilor prezenți un lucru important: deși nu ne mai putem bucura de prezența fizică a persoanei care a decedat, aceasta trăiește în continuare, în sufletul nostru, prin amintirile pe care le avem cu ea. Tocmai de aceea, în anumite regiuni ale țării, se obișnuiește ca priveghiul să fie realizat pe o notă pozitivă, oamenii vorbind despre aceste amintiri plăcute sau chiar și amuzante.

Bineînțeles, nu trebuie să înțelegem că aceștia sunt fericiți cu ceea ce s-a întâmplat. Deși pare straniu să te gândești în primă fază că la priveghi se poate râde, adevărul este că se poate, pentru că aici ne putem raporta inclusiv la ceea ce și-ar fi dorit persoana care a trecut în neființă: să ne vadă că suntem bine. Cu siguranță nu și-ar fi dorit să trecem prin această etapă și să îi suferim pierderea, dar viața este de așa natură, încât la un moment dat trebuie chiar și fără voia noastră să ne confruntăm cu această situație. Nu spune nimeni că trebuie să fie un moment de fericire sau că nu ne putem concentra pe sentimentele negative pe care le avem, ci doar că putem vedea lucrurile și altfel, pentru că inclusiv povestirea și amintirea acelor momente frumoase și amuzante pot face parte din perioada doliului pe care trebuie să o depășim și să o experimentăm, chiar dacă nu am cerut acest lucru.

Un alt lucru de care putem ține cont se referă la suportul oferit de firma de servicii funerare non stop București. Atât pentru priveghi, cât și pentru înmormântare și organizarea parastasului, putem avea încredere în serviciile oferite de această firmă. Având alături de noi o echipă profesionistă și bine instruită, putem avea siguranța că vom primi recomandările și îndrumările de care avem nevoie.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*