Locuri turistice din România care merită vizitate:

Renovarea casei de vacanță: 6 idei practice

Casele de vacanță ne primesc cu multă căldură atunci când ne retragem departe de aglomerația orașelor. Totuși, pentru a ne putea bucura de acestea, trebuie să le și protejăm. Renovarea unei case de vacanță este cel mai simplu mod prin care poți prelungi durata ei de viață, așa că îți prezentăm câteva idei practice prin care poți face acest lucru simplu și eficient.

Folosește OSB pentru detaliile din lemn

Plăcile OSB sunt cunoscute pentru larga utilitate pe care o oferă. Poți folosi OSB pentru placarea pereților, pentru realizarea pardoselilor, pentru trepte și contratrepte, pentru a delimita anumite zone sau chiar pentru a realiza elemente de mic mobilier. Acest material este deosebit de util și, dacă analizezi pretul la OSB, vei vedea că poți face o renovare cu bani puțini, impecabilă și rezistentă.

Izolează locuința

Indiferent din ce materiale este realizată casa de vacanță recomandarea ar fi să o izolezi. În acest fel locuința ta va deveni mai eficientă din punct de vedere termic, va păstra mai bine ambientul interior, iar tu te vei putea bucura de un confort binemeritat.

Există mai multe materiale de construcții din care poți alege pentru izolația casei de vacanță. Polistirenul și vata minerală sunt cele mai bune soluții, aceste materiale având cele mai bune caracteristici la nivel de izolare termică.

Firește, mai există spuma poliuretanică, variantă care, de altfel, îți mai garantează și exploatarea rapidă a construcției, imediat după izolare. Nu uita, însă, că, în acest caz,costurile pot fi  destul de ridicate.

Înlocuiește pardoseala 

Chiar dacă în casele de vacanță petrecem prea puțin timp, nu înseamnă că trebuie să facem un compromis în ceea ce privește calitatea. Din contră, este nevoie să investești în confortul propriu, iar unul dintre lucrurile cu adevărat importante este pardoseala. Ar fi de preferat ca în casele de vacanță să folosești elemente naturale și calde, așa cum este parchetul, care să îți ofere confortul de care ai nevoie pentru a te simți ca acasă.

Schimbă tâmplăria 

Indiferent unde este poziționată casa de vacanță trebuie să iei în calcul faptul că aceasta va necesita schimbarea tâmplăriei și a gemurilor. Trăim în era tâmplăriei și a geamurilor termopan, așa că ar fi ideal să investești în sisteme performante de închidere, care să te ajute să păstrezi confortul termic. Mai apoi, o tâmplărie de calitate te poate scuti de neplăcerile condensului, care apare atunci când zonele nu sunt bine ventilate, cu precădere în zonele vitrate.

Pune izolație fonică

Dacă fugi de zgomotul orașului și vrei să ai liniște în casa ta de vacanță, nu ar strica să investești într-o izolație fonică. Din fericire, același material pe care îl poți folosi pentru termoizolare poate fi folosit chiar și pentru izolația fonică, grație proprietăților foarte bune de a nu permite propagarea zgomotelor la interior.

Verifică instalația electrică

Uneori pot trece ani până să verifici integritatea rețelei electrice, iar adesea factorul determinant pentru astfel de acțiuni este tocmai o defecțiune. Nu aștepta ca aceasta să se producă! Remediază din timp problemele și apoi continuă renovarea cu vopsirea și izolarea pereților.

 

Dacă vrei că locuința ta de vacanță să te găzduiască mereu cu aceeași căldură, atunci implementează aceste măsuri, astfel încât să îi prelungești durata de viață. Investește acolo unde ai nevoie de materiale de calitate și oferă casei tale tot ceea ce este mai bun, tocmai pentru a te bucura și tu pe deplin de confort.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/BeHRkALwXIw

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: