Suceava – relaxare pentru corp, liniște pentru minte și pace pentru suflet

Prea puțini dintre noi mai știm ce înseamnă tihnă în vâltoarea stilului modern de viață. Credem că suntem obișnuiți cu starea de oboseală de dimineață, cu mai mult de cinci cafele băute zi de zi în speranța că ne vom putea concentra mai bine, cu atâtea drumuri, întâlniri, stres, agitație, nervi și gălăgie în gânduri. Dar nu suntem obișnuiți, organismele noastre au nevoie de îngrijire, au nevoie de odihnă profundă, așa cum sufletul are nevoie de mângâiere, iar mintea de gânduri frumoase sau măcar de liniște.

Hotel Sonnenhof

Picture 1 of 6

Mai devreme sau mai târziu, corpul nostru ne va da de știre că e timpul pentru o pauză. Că așa nu se mai poate. Nu întârzia și fă-ți bagajul. Nu-ți lua prea multe, ci doar încălțăminte trainică, haine lejere și confortabile. De oriunde ai fi și oriunde ai vrea să ajungi, vino în Suceava. Ca să continui să mergi mai departe, trebuie să te regăsești pe tine însuți. De ce Suceava, poate că te întrebi. Pentru că poți petrece aici câteva zile de vacanță atât de minunate încât te vei întoarce acasă un alt om. Un om cu totul schimbat, plin de vitalitate, de poftă de viață, de răbdare, de calm și de toleranță.

Sunt atât de multe mănăstiri în județul Suceava, care au puteri tămăduitoare parcă și mai mari în agitația vieții moderne, și care îți pot arăta cu adevărat ce înseamnă viața și ce contează cu adevărat. Poate că de vină e liniștea de aici, sau aerul curat, sau prezența divină care se simte în fiecare fir de iarbă și în fiecare zid. Hai să îți povestim cum îți poți petrece o scurtă vacanță bine meritată în Suceava, astfel încât să nu mai stai pe gânduri și să te apuci imediat să îți faci bagajul.

Odată ajuns în Suceava, pentru a fi sigur că vei avea parte de cel mai relaxant concediu și că nimic nu-ți va perturba liniștea, îndreaptă-te spre Hotelul Sonnenhof. Îl găsești pe bld. Sofia Vicoveanca 68, foarte aproape de Mănăstirea Hagigadar. Alege-ți o cameră potrivită nevoilor tale din cele 58 de spații de cazare. Poți opta pentru o cameră Standard, Premium, Deluxe, Triple Deluxe, Executive Garden Suite sau Presidential Garden Suite.

Orice cameră ai alege, îți sunt asigurate confortul, odihna, relaxarea și liniștea. Fiecare cameră este plăcut amenajată, este odihnitoare, este revigorantă, fără urmă de exagerare sau de înghesuială. Lemnul folosit din plin, împreună cu mocheta moale și țesăturile în nuanțe de verde asigură tot confortul de care poate avea nevoie o persoană care vrea să se smulgă din superficialitatea lumii moderne. Totuși, nu vei fi rupt de civilizație, pentru că ai la dispoziție Wi-Fi gratuit, televizor cu ecran plat, cablu TV și telefon în cameră. Dacă vrei de bună voie să te rupi de civilizație, nu le folosi. Fă o baie lungă, fierbinte și relaxantă, apoi coboară la restaurantul hotelului.

Restaurantul Mosaik dorește să îți prelungească starea de relaxare și de bine întâmpinându-te cu o atmosferă primitoare, caldă, aproape ca de sărbătoare. Că o fi abundența lemnului tare folosit pretutindeni în amenajare sau lumânările sau țesăturile impecabile, cert este că Restaurant Mosaik nu-ți va tulbura liniștea, ci doar ți-o va amplifica cu un preparat delicios, acompaniat poate de o sticlă de vin aromat. Dimineața, la trezire, înainte de a pleca în propria ta călătorie spirituală, servește o cană de ceai în Grădina Soarelui, aici unde iarba verde formează un covor moale și dens, florile colorate se trezesc la viață, iar prospețimea naturii îți amintește cât de bine e să te trezești alene, să sorbi un ceai fierbinte, să privești o floare, fără să te grăbești să ajungi la serviciu.

Ar trebui deja să te simți mai bine, așa că poți lua calea mănăstirilor din județul Suceava. Mănăstirea Moldovița te va uimi cu pictura exterioară al fresco în stil post-bizantin și cu unele influențe gotice și renascentiste. Poveștile spun că pictura exterioară a fost realizată sub supravegherea lui Toma de la Suceava, nimeni altul decât pictorul de curte al lui Petru Rareș. La rândul său, Mănăstirea Arbore, ridicată din piatră și din foarte puțină cărămidă de Luca Arbore, este recunoscută pe plan mondial tot datorită picturilor impresionante.

La Mănăstirea Voroneț sigur vei zăbovi ceva mai mult timp. Lasă-te cufundat în celebrul cer albastru de Voroneț, apoi intră smerit în acest lăcaș sfânt, numit pe bună dreptate „Capela Sixtină a Orientului”. O să vezi că în partea sudică a bisericii se află scena Arborele lui Iesei, iar în stânga intrării, scena Deisis. În această stare de liniște care te cuprinde tot mai mult, mergi spre Mănăstirea Humorului, care păstrează 24 de scene care ilustrează Acatistul Bunei Vestiri, un acatist de bucurie, de mulțumire, de uluire, care ne arată cât de surprinsă și de fericită este Fecioara Maria când primește de la Arhangheli vestea că va avea un fiu. În cele din urmă, îți poți încheia călătoria spirituală cu un popas la Mănăstirea Sucevița. Dacă Mănăstirea Voroneț este renumită pentru frescele în albastrul cerului, iar în frescele Mănăstirii Humor predomină roșul, Mănăstirea Sucevița este dominată de verde, o culoare atribuită Duhului Sfânt, care simbolizează înnoirea duhovnicească.

Întors la Hotelul Sonnenhof, poți servi o mâncare ușoară, după care te poți odihni în așternuturile confortabile, ca a doua zi să te trezești schimbat, cu mintea limpede și cu sufletul împăcat.

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*