Troler vs. Ghiozdan – care este cea mai bună alegere pentru copilul tău

Pentru că vremurile sunt într-o continuă schimbare, copiii din prezent își doresc să fie din ce în ce mai independenți și să facă totul mai ușor. Fiind învățați încă de la cele mai fragede vârste să obțină informații și soluții rapid cu ajutorul internetului, copiii caută aceeași ușurință și când vine vorba despre celelalte activități pe care trebuie să le facă, iar mersul la școală nu face excepție.

Prin urmare, copilul va dori să poată transporta cât mai ușor toate obiectele necesare le școală și de cele mai multe ori ghiozdanul clasci nu îi poate oferi libertatea de care are nevoie, comparativ cu un troler. Pentru că programa este încărcată și copiii trebuie să transporte foarte multe cărți și caiete cu ei, greutatea rucsacului de școală este în majoritatea zilelor peste limita considerată ca fiind sănătoasă, de către specialiștii în domeniu și copilul nu se va putea mișca liber. În plus, atunci când copiii aleg să alerge cu ghiozdanele puse, vor ajunge acasă cu dureri de spate și obosiți. De aceea, cei mai mulți părinți aleg să cumpere trolere pentru copii în locul ghiozdanelor clasice.

Trolerele oferă mai mult confort

Atât copiii cât și adulții iubesc confortul și este normal ca un copil să vrea să se miște cât mai liber, chiar și atunci când are foarte multe obiecte de transportat la școală. Trolerul este cel care îi va permite copilului să ia cu el mai multe obiecte fără să obosească. Aceste produse au roți și pot fi trase cu ușurință astfel încât greutatea să nu mai apese pe umerii copilului, iar atunci când copilul vrea să alerge sau să se joace poate lăsa trolerul pe asfalt sau pe pământ pentru că ghiozdanul va fi protejat de suportul din plastic.

Trolerele sunt soluții sănătoase pentru copii

Pentru că mai sus am vorbit de confort, nu putem trece peste sănătate. Copiii care nu mai cară în spate greutăți mari vor putea să se dezvolte mai sănătos și mai armonios, fără să stea în poziții vicioase și fără să își deformeze coloana vertebrală sau bazinul. În plus, durerile de spate vor dispărea complet și copiii vor fi mai energici și mai dornici de activități fizice.

Trolerele pentru copiii încurajează procesul de învățare

Atunci când copilul nu mai trebuie să suporte disconfortul de a căra foarte multe obiecte în spate, nu va mai fi tentat să își facă un caiet pentru mai multe materii sau mai mult, un caiet universal. Copiii au tendința de a găsi tot felul de soluții creative atunci când au un disconfort și caietul universal pare a fi moștenit din generație în generație. Acest caiet însă face ca toate materiile să fie învățate dezordonat și să se piardă informație prețioasă pe parcurs, iar părinților le este greu să urmărească ce învață copiii, ce teme au și când trebuie să le facă.

În plus, un alt dezavantaj al acestui caiet universal este faptul că cei mici nu vor învăța să fie ordonați și nici să structureze corect materia, fiind în schimb încurajați să treacă peste anumite etape importante ale procesului de învățare, să zică „lasă că merge și așa” iar la final să se dezvolte în adulți incompleți, care au probleme de adaptare atunci când trebuie să se conformeze anumitor reguli. De aceea, este important ca părinții să nu încurajeze un astfel de comportament și să ofere cele mai bune soluții pentru problemele pe care le întâmpină copiii.

Trolerul îl ajută pe copil să se facă remarcat

Copiii sunt foarte încântați atunci când pot să își exprime corect personalitatea. Începând cu pasiunile pe care le dezvoltă pentru activități precum desenul, calculatoarele și cititul sau sportul și ajungând până la haine, copiii adoră să fie unici. O parte foarte importantă a stilului este chiar ghiozdanul. Copilul se va face mai ușor remarcat cu un troler care are un design interesant. În funcție de vârsta copilului poți chiar să îl lași pe el să își aleagă trolerul preferat de pe site-ul JadFlamande, pentru a selecta produsul care este cel mai relevant pentru preferințele sale.

Acesta poate fi un exercițiu bun pentru copilul tău, iar dacă vrei să te asiguri că cel mici evoluează și mai mult, îi poți lăsa responsabilitatea de a-și cumpăra singur rechizitele pentru școală, spunându-i regulile și bugetul alocat. Astfel, va învăța să cheltuiască într-un mod rațional și să se încadreze în bugetul alocat.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*