Vacanță în patria lui Dracula – descoperă de ce să alegi România în acest an

Lanțul muntos al Carpaților, cu vârfurile și dealurile sale care acoperă aproape 50% din țară este extrem de renumit. Printre dealuri se află castele gotice extraordinare, care l-au inspirat pe scriitorul irlandez Bram Stoker să scrie romanul întunecat Dracula, care a devenit o parte permanentă a culturii pop contemporane. Dar, pe lângă această zonă a țării, există și multe alte atracții pe care România le oferă.

Castelul lui Dracula din Bran

Într-un roman din secolul al XIX-lea, acțiunea este probabil să se desfășoare în Castelul Bran medieval, deși toată Transilvania, așa cum preferă pasionații de literatură să numească centrul României, abundă de castele uimitoare și de basm. Una dintre cele mai maiestuoase clădiri din România este Castelul Gotic din Hunedoara, unde poți simți adevărata atmosferă medievală, atunci când asculți legendele despre foștii locuitori ai cetății. 

Când vizitezi Bran, merită să mergi în orășelul Râșnov, aflat la 11 kilometri. O plimbare pe străzile întortocheate te poate inspira să creezi o altă poveste întunecată! În zona fostei așezări teutonice, pe lângă un rar castel țărănesc, poți privi și biserica evanghelică din secolul al XIII-lea, precum și biserica ortodoxă din secolul al XVIII-lea.

Litoralul românesc

După explorarea intensivă a părții centrale a țării lui Dracula, merită să mergi pe litoralul romanesc al Mării Negre, care, în ciuda plajelor sale fermecătoare, nu este la fel de aglomerată precum Nisipurile de Aur bulgare din vecinătate. 

Printre puținele stațiuni pline de viață precum Mamaia, Olimp și Neptun, poți găsi numeroase locuri nepopulate. Coasta nu este lungă, dar plajele sunt nisipoase și largi, motiv pentru care sunt perfecte pentru relaxare.

Mâncare gustoasă și o vacanță fără griji

Asigură-te că încerci bucătăria locală în timp ce te bucuri de timpul petrecut în diferite zone ale țării. Mâncărurile românești sunt foarte sățioase și bogate în calorii, așa că sunt perfecte pentru a-ți satisface pofta de mâncare după o vizită activă a obiectivelor turistice. 

Sighișoara, Patrimoniul Mondial UNESCO

Pentru a face o pauză de la clădirile maiestuoase și plaje, merită să mergi într-unul dintre orașele cu atmosferă precum Sighișoara – cetatea medievală a fost înscrisă pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și o vizită aici este preferată de toți cei care aleg oferte vacante în România. 

Străzile sale colorate și fermecătoare sunt foarte populare în rândul turiștilor, așa că fii bine pregătit pentru mulțimile din fața turnului cu ceas din secolul al XIII-lea sau a casei lui Vlad Țepeș, care a devenit prototipul personajului descris în romanul fictiv despre Dracula.

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*