Succesul pe plan juridic depinde de alegerea avocatului

Există o vorbă din popor care spune că dacă crezi că este scump să angajezi un profesionist, așteaptă să vezi cât te costă un amator. Această regulă se poate aplica și în domeniul acolo unde succesul sau eșecul caz depinde și de alegerea avocatului. În orice situație această decizie este însoțită de o multitudine  de întrebări: Cum găsesc și aleg un avocat bun? Ce fac dacă avocatul ales nu îmi inspiră încredere? De unde știu că onorariul pe care îl percepe avocatul este corect?  Toate aceste întrebări influențează alegerea avocatului  și implicit deznodământul cazului.

Există o serie de lucruri pe care ar fi bine să le iei în considerare atunci când alegi avocatul care se se va ocupa de cazul tău dacă vrei ca rezultatul să fie unul în favoarea ta. Iată care sunt acestea:

Alege un avocat specializat în domeniul de care ai nevoie

Una dintre regulile cele mai importante pe care trebuie să le respecți atunci când  vine vorba de alegerea unui  avocat este să găsești unul specializat în domeniul din care face parte e problema ta.  Cu toții cunoaștem sau cel puțin avem un prieten care cunoaște la rândul lui un avocat, însă asta nu garantează că acel avocat este cel mai în măsură să se ocupe de problema ta. Spre exemplu, dacă te confrunți cu o situație ce ține de dreptul muncii cu siguranță un avocat specializat în divorț și partaj nu îți va fi de prea mare folos. Un avocat specializat în domeniul  din care face parte problema ta  știe exact cum să procedeze pentru că are experiență a mai trecut prin astfel de situații.  Alegerea unui avocat specializat și cu experiență în domeniul  de care tu ai nevoie  îți crește semnificativ șansele de succes.

Dacă nu știi de unde să începi căutarea, oprește-te prima dată la o societate civilă de avocați pentru că acestea au echipe de avocați specializați în mai multe domenii ale dreptului.

Nu ezita să ceri a doua opinie

Dacă consideri ca avocatul nu este pe aceeași lungime de undă și soluțiile propuse de el nu sunt cele mai bune nu  ezita să te adresezi unui alt avocat pentru a cere o a doua opinie.  Un avocat bun ar trebui să îți inspire încredere,  se acorde  o atenție maximă cazului tău și să îți expună  cu sinceritate și cu transparență punctele tari și punctele slabe ale cazului. Este bine ca avocatul tău să fie sigur pe el și să ții dea încredere în tine,  însă nu te entuziasma prea tare la vederea unui avocat 100% sigur că va câștiga cazul încă dinainte de a-l analiza cu atenție. Alege acel  avocat care își dă interesul să găsească cea mai bună soluție pentru cazul tău și nu te sfătuiește să începi procese inutile atunci când există soluții alternative. Poate nu vei găsi avocatul perfect pentru tine din prima încercare, însă cu siguranță la a doua vei ști exact ce să cauți bazându-te  pe experiența primei căutări. Nu ezita nici să ceri recomandări din partea rudelor sau prietenilor care s-au confruntat cu situații asemănătoare și au colaborat cu un avocat bun.

Dacă nu ești presat de timp,  alegerea unui avocat nu ar trebui să fie o decizie prea grea dacă  ai în vedere următoarele lucruri:  să fie specializat în domeniul în care tu ai nevoie de sfaturi, să îți inspire încredere și profesionalism  și să știe cum să selecteze cea mai bună soluție pentru tine.  Din nou,  îți recomandăm să începi căutarea de la o societate civilă de avocați pentru că acolo vei găsi  profesioniști specializați în toate domeniile dreptului, cu experiență în soluționarea rapidă a oricărui caz.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*