Lux, eleganta si bun gust – toate sunt oglindite astazi in salile imense ala Palatului Parlamentului sau Casa Poporului, asa cum este cunoscuta de catre majoritatea cetatenilor tarii.
Atunci cand ne gandim la structura cladirii nu vom putea remarca decat o somptuozitate, fiind cea mai mare cladire din Europa de acest gen, considerata de unii a doua in lume dupa Pentagon. Nu putem uita ca aceasta cladire se numara printre zecile de inventii si recorduri mondiale, fiind inscrisa astfel in Cartea Recordurilor. Cu toate acestea, multi i-au pus gand rau cladirii imediat dupa evenimentele tragice din 1989, dorind sa o demoleze intrucat amintea poporului roman despre trecutul nu tocmai indepartat si nedorit de marea masa a populatiei.
Acest amplasament destul de vestit, dupa cum aminteam mai sus, se afla construit pe Dealul Spirii inca din anuii 1983-1989, atat fiind durata constructiei. Chiar daca mai totul pare finalizat, uneori si astazi se mai lucreaza la finisare si forme.
Anca Petrescu a fost cea careia Nicolae Ceausescu i-a desemnat constructia acestui mausoleu arhitectural, menit sa adaposteasca o mare parte din popultie in cazul unui eveniment dezastruos precum cutremurul din 1977. La ridicarea acestei cladiri impresionante a fost nevoie de un numar de 400 de arhitecti, coordonati de Anca Petrescu si un numar de 20.000 de muncitori care lucrau in trei schimburi zilnic in asa fel incat lucrarea sa fie gata in numai cativa ani.
Planul arhitectural al lucrarii urma sa demoleze cartiere intregi de blocuri si case ce se aflau in apropiere, pe o suprafata de peste 7 km patrati, dar si cladiri cu valoare culturala si spirituala pentru poporul roman, precum Spitalul Brancovenesc, Arhivele Nationale, Manastirea Vacaresti sau Stadionul Republica.
Bine de stiut:
Palatul Parlamentului are 1100 de incaperi, dintre care putem enumera 440 de birouri, mai mult de 30 de Sali, 4 restaurante, 3 biblioteci, o sala de concerte si 2 parcari subterane.
Nu putem omite sa amintim valoarea si frumusetea fara masura a Salilor Unirii, Nicolae Balcescu, Ion I.C.Bratianu, Tache Ionescu, Nicolae Iorga, C.A.Rosetti.
Istoric Palatul Parlamentului din Bucuresti:
–
Obiective principale de vizitat la Palatul Parlamentului:
–
Program de vizitare Palatul Parlamentului:
–
Tarif vizitare Palatul Parlamentului:
–
În apropiere de Palatul Parlamentului mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
–
Contact Palatul Parlamentului din Bucuresti:
Tel: –
Email: –
Web: –
Adresa Palatul Parlamentului din Bucuresti:
Localitate: –
Strada: – nr. –
GPS: –
Cum se ajunge la Palatul Parlamentului:
–
[geo_mashup_map]
Galerie foto Palatul Parlamentului din Bucuresti:
Ai vizitat Palatul Parlamentului ?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Palatul Parlamentului ?