Cascada Cailor din orașul Borsa, județul Maramureș

Destul de aproape de statiunea Borsa, pe partea nordica a Muntilor Rodnei se afla situata Cascada Cailor, ce ne incanta prin farmecul sau aparte.

Ani de-a lungul a bucurat privirile a mii de turisti ce au vizitat statiunea Borsa, veniti chiar de peste hotare.

Apele acumulate ca urmare a topirii zapezilor, dar si datorita ploilor abundente se strang intr-un circ glaciar, urmand mai apoi sa se revarse peste versantul destul de inalt al Rezervatiei Piatra Rea, dand astfel naștere cascadei.

Legenda

Fiind una dintre atractiile turistice ale tarii noastre de o mare importanta, nu se putea ca aceasta sa nu aiba propria ei istorioara. In zona Piatra Rea, proprietarii de cabaline incepeau sa isi pastoreasca de primavara pana toamna caii intrucat pasunile le puteau oferi hrana de care aveau nevoie in timpul verii. Chiar si asa, caii erau adesea panditi de catre ursii infometati care obisnuiau sa se infrupte din carnea acestora. Uneori ursilor le era imposibil sa ii poata prinde si tocmai de aceea ii atragea in directia cascadei, unde erau astfel vanati. Singura lor varianta pentru a scapa de sub ghearele ursului era sa se arunce in cascada, ceea ce insemna un sfarsit similar, la fel de neplacut pentru bietele animale. De aici, localnicii au intitulat locul Cascada Cailor, denumind in acelasi mod muntele, paraul ce trece prin acele locuri si chiar localitatea.

Bine de stiut:

Fiind situata la o altitudine destul de mare este indicat sa purtam haine mai groase intrucat temperatura este destul de scazuta.

cascada-cailor-din-orasul-borsaIstoric  Cascada Cailor din stațiunea Borsa:

Obiective principale de vizitat la Cascada Cailor:

Program de vizitare Cascada Cailor:

Tarif vizitare Cascada Cailor:

În apropiere de Cascada Cailor mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact  Cascada Cailor din stațiunea Borsa:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa  Cascada Cailor din stațiunea Borsa:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Cascada Cailor:

Pentru a ajunge la cascada Cailor va trebui sa parcurgeti intreaga distanta pe jos sau cu telescaunul din Borsa, fiind o distanta destul de usor de parcurs. Din locul in care ne lasa telescaunul va mai trebui sa strabatem pe jos o distanta de circa 20 de minute. Pe jos vom putea strabate intrewaga distanta, bucurandu-ne de frumusetile pe care ni le ofera natura, dar si de peisajul montan.

Galerie foto  Cascada Cailor din stațiunea Borsa:

Ai vizitat Cascada Cailor?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Cascada Cailor?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

  • Cât ne-a plăcut
5.0
Nota vizitatorilor 0 (0 votes)
Sending

Lasă un comentariu...

*

Sending