Conacul Brătienilor din comuna Ștefănești, județul Argeș

Conacul familiei Bratianu se gaseste in comuna Stefanesti, judetul Arges, numit ca si satul in care se afla, Florica, in amintirea primei fiice a lui Ion C. Bratianu, este unul dintre cele mai frumoase domenii boieresti din Romania.

Acesta este conacul in care s-a nascut si a trait cea mai importanta familie de oameni politiciromani, o adevarata dinastie civila care a dat tarii nu mai putin de trei prim-ministrii, dintre care primii doi –Ion si Ionel Bratianu –au avut un rol covarsitor in formarea Romaniei moderne.

Acest conac este opera primilor doi Bratieni, Ion si Ionel, tata si fiu, care au transformat o cocheta casa intr-o resedinta boiereasca, in care s-au luat importante decizii privind istoria noastra. Domeniul Florica este format din conac, ferma, capela, crama, gara si foarte interesant de stiut un observator astronomic, toate fiind inconjurate de minunatele
podgorii ale Stefanestiului.

Bine de stiut:
In imediata vecinatate a conacului de la Florica se afla Capela familiei Bratianu, ctitorita in anul 1898 cu hramul „Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul”. De-a lungul timpului au fost inmormantati aici I.C. Bratianu, Ionel Bratianu, Vintila Bratianu. Dinu si Gheorghe Bratianu, morti in inchisoarea comunista de la Sighetul Marmatiei, au fost si ei adusi peste ani in capela de la Florica.

Conacul Bratienilor din comuna Stefanesti - cjarges

Istoric Conacul Bratienilor din comuna Stefanesti:

Obiective principale de vizitat la Conacul Bratienilor:

Program de vizitare Conacul Bratienilor:

Tarif vizitare Conacul Bratienilor:

În apropiere de Conacul Bratienilor mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Conacul Bratienilor din comuna Stefanesti:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Conacul Bratienilor din comuna Stefanesti:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Conacul Bratienilor:

Galerie foto Conacul Bratienilor din comuna Stefanesti:

Ai vizitat Conacul Bratienilor?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Conacul Bratienilor?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*