Lacul Vida din comuna Dobreşti, judeţul Bihor

Lacul Vida din localitatea Luncasprie este un peisaj pitoresc printre ape line.

Lacul Vida ți se dezvăluie în fața ochilor ca o imagine capturată dintr-un tablou de Anca Bulgaru. Apele Lacului Vida sunt line și prietenoase și în plus, farmecul lor aparte este dat de cromatica deosebită, care se schimbă în funcție de anotimp, datorită pădurii ce le înconjoară. Aceeași zonă forestieră deasă, care ocolește Lacul Vida reprezintă și mediul perfect pentru o plimbare, mai ales în serile de vară, când turiștii aleg această zonă pentru relaxare.
În apropiere de localitatea Luncasprie, în Munții Pădurea Craiului, județul Bihor, amatorii sporturilor nautice, pasionații de pescuit, precum și alpiniștii au ocazia să-și satisfacă deopotrivă hobby-urile și privirile cu o superbă zonă carstică.

Împrejurimile sunt presărate cu numeroase izvoare, izbucuri, peșteri și caverne, iar Cheile Videi, care impresionează prin lungimea lor de aproximativ 10 km (de altfel cele mai întinse din Munții Apuseni), reprezintă un alt spectacol vizual unic.
Vinovat de această reprezentație a lacului Vida este nimeni altul decât barajul, de 10 metrii înălțime, care adună în jur de 400.000 de metri cubi de apă. O altă curiozitate, care te lasă fără cuvinte și îți ridică semne de întrebare, o reprezintă pâlnia care asigură scurgerea dirijată a apei, o gaură în mijlocul apei, străjuită de jur împrejur de bârne masive de lemn, care urmează forma acesteia.

Mulțumim prietenilor VisitDobrestiBihor care ne-au amintit de această minunată zonă și astfel ne-au permis să mai adăugăm un pin pe harta României.

Lacul Vidra din comuna Dobresti - flickr
Istoric Lacul Vida din localitatea Luncasprie:
Lacul Vida este un lac de acumulare, construit în 1967, pentru minele care extrăgeau bauxită, pe cursurile râurilor Vida şi Topliţa, în comuna bihoreană Dobreşti.

Obiective principale de vizitat la Lacul Vida din localitatea Luncasprie:
Cheile Videi, sifonul de golire unic sau deversorul pâlnie, Barajul de la Vida de 10 metrii înălțime.

Program de vizitare Lacul Vida din localitatea Luncasprie:
Oricând

Tarif vizitare Lacul Vida din localitatea Luncasprie:

În apropiere de Lacul Vida din localitatea Luncasprie mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
Izvorul Topliţa, Biserica din Luncasprie, un monument istoric ce datează de la sfârșitul secolului al XVII-lea, precum și Monumentul Eroilor din Dobrești care s-au sacrificat în Primul și al doilea Război.

Contact Lacul Vida din localitatea Luncasprie:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Lacul Vida din localitatea Luncasprie:
Localitate: Luncasprie, din comuna Dobrești
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Lacul Vida:
De pe drumul european E79, iar traseul este următorul: Oradea – Sâmbată – Dobrești – Luncasprie – Valea Vida – Lacul Vida.

Galerie foto Lacul Vida din localitatea Luncasprie:

Ai vizitat Lacul Vida ?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Lacul Vida ?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

2 Responses to “Lacul Vida din comuna Dobreşti, judeţul Bihor”

Read below or add a comment...

  1. Radu H. says:

    Fost,placut,de revenit 😀

    Pana una-alta…am fost special pentru scufundari in lacul Vida …din pacate vizibilitatea era de sub un metru (probabil plouase recent) si dupa ce era sa intram intre crengile unor copaci cazuti in lac am renuntat . Peisajul e superb,merita o plimbare in zona . Promit iar o scufundare acolo…posibil de 1 mai 2017 <3

  2. Radu says:

    Caut infoematii cu privire la cazare,eventual loc campare,speci de pesti care populeaza lacul, taxa pescuit (in caz ca exista si unde se plateste)…etc….

Lasă un comentariu...

*