Peştera de la Vadu Crişului din comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor

Peștera de la Vadu Crisului este destul de bine cunoscuta pentru mii de turiști romani sau straini, fiind situata in imediata apropiere a raului Crisului Repede.

Fiind amplasata intre localitatile Vadu Crisului si Suncuius, la o distanta de circa trei kilometri, pestera te incanta prin frumusetile sale glaciare, strabatute de apele raului in care se revarsa ca intr-o splendida cascada.

Tinandu-se cont de fauna ce se regaseste in interiorul acesteia pestera este declarata monument al naturii ocrotita prin litera legii. De aceea, pentru a o vizita veti avea nevoie de acceptul ghidului, vizita inlauntrul sau facandu-se doar cu aprobarea acestuia.

De asemenea, amplasamentul pesterii in Defileul Crisului Repede reprezinta un alt loc destul de insemnat pentru turismul romanesc, intregul amplasament fiind declarat rezervatie naturala, turistii trebuind sa respecte cu mare strictete fauna si flora peisagistica.

Cadrul natural in care este amplasata pestera de la Vadul Crisului lasa turistilor o impresie nostalgica, gata oricand sa se mai intoarca pentru a-i admira frumusetile.

In apropierea pesterii se afla situata Cabana de la Pestera Vadu Crisului care ofera posibilitati de cazare si masa pentru un numar de aproximativ 100 de turisti.

Bine de stiut:
Pentru a pasi in interiorul sau veti avea nevoie de o imbracaminte adecvata mediului umed intrucat pestera este strabatuta de numeroase ape glaciare. De asemenea, echipamentul va trebui completat cu anumite mijloace de iluminare individuala intrucat sistemul de electrificare al pesterii este defect.

Pestera din comuna Vadu Crisului - flickr
Istoric Pestera de la Vadu Crisului:
Pestera Vadu Crisului a fost descoperita in anul 1903 de K.Handl in timpul constructiei defileului vaii Crisului.

Obiective principale de vizitat la Pestera de la Vadu Crisului:

Program de vizitare Pestera de la Vadu Crisului:

Tarif vizitare Pestera de la Vadu Crisului:

În apropiere de Pestera de la Vadu Crisului mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Pestera de la Vadu Crisului:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Pestera de la Vadu Crisului:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Pestera de la Vadu Crisului:

Galerie foto Pestera de la Vadu Crisului:

Ai vizitat Pestera de la Vadu Crisului?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Pestera de la Vadu Crisului?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*