Parcul dendrologic Simeria din orașul Simeria, județul Hunedoara

Parcul dendrologic Simeria se gaseste in localitatea Simeria, judetul Hunedoara, este considerat unul din cele mai frumoase parcuri din tara.

Parcul dendrologic Simeria din orasul Simeria judetul Hunedoara - flickr

Parcul a fost creat la inceputul secolului al XVlll-lea, iar primul proprietar a fost nobilul Gyulay Ferenc. Cu timpul insa, proprietarii s-au tot schimbat: Kuun, Fay si mai tarziu, Ocskay.

Este o rezervatie dendrologica si peisagistica ce se intinde pe o suprafata de 70 ha, clasandu-se astfel pe locul 3 in Europa si pe locul 11 in lume, conform Encyclopedia Britannica.

Parcul Dendrologic contine mai multe spatii geografice: 140 specii europene, 250 specii nord-americane, 470 asiatice, restul speciilor fiind comune pentru 2 sau 3 continente. In parc exista un numar impresionant de specii si exemplare de magnolie.

Bine de stiut:

Arboretumul Simeria este considerat un“monument national in arta parcurilor”, cuprinde peste 2000 de unitati sistematice din diferite zone ale globului. In cadrul Arboretumului se realizeaza un schimb de seminte cu unitati similare din intreaga lume pentru aclimatizarea plantelor si imbogatirea colectiei aflate aici.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*