Trenul turistic din orașul Brașov, județul Brașov

Trenul turistic din Braşov reprezintă un obiectiv turistic destul de important atât pentru turiştii străini, cât şi pentru cei români.

În prezent, trenul turistic din Braşov face legătura între oraş şi Zărneşti. În viitor, se doreşte extinderea acestui obiectiv şi reabilitarea unei mocăniţe turistice care să circule pe o cale ferată destul de îngustă între Râşnov şi Bran.

Trenul turistic din Braşov este denumit Dracula Express, tocmai pentru a aminti turiştilor că Transilvania este ţara de origine a lui Vlad Dracul. Acesta are două locomotive şi trei vagoane, toate fiind destul de vechi, însă reabilitate, fiind considerat o bijuterie a epocii de aur a ţării.

Trenul turistic din Braşov circula pe bază de cărbune, fiind administrat de către trei persone care încă mai au îndemânarea să mânuiască locomotivele cu abur.

Bine de ştiut:

Trenul turistic Braşov are un număr limitat de locuri, nefiind atât de încăpător, putând găzdui maximum 84 de turişti.

Trenul Turistic din orasul Brasov - bimturism
Istoric Trenul turistic din Braşov:

Fiecare dintre vagoanele trenului are propria sa istorie. Primul vagon a fost fabricat pentru a servi trebuinţelor regelui Ferdinand, dar şi ale regelui Carol al II-lea.

Cel de-al doilea vagon este intitulat Orient Express. Acesta a fost fabricat la Milano în anul 1924.

Obiective principale de vizitat la Trenul turistic:

Oricine doreşte să se plimbe prin ţară Bârsei va putea lua acest tren turistic Braşov. Într-o atmosferă de sărbătoare, cu muzică şi multă voiciune, turiştii vor fi încântaţi să descopere imaginile găzduite de traseul Braşov – Zărneşti, păduri de foioase şi de conifere, munţi destul de înalţi.

Program de vizitare Trenul turistic:

Cei ce doresc să călătorească cu trenul turistic pe traseul Braşov-Zărnesti vor trebui să se înscrie pe lista de aşteptare, acesta făcând două trasee săptămânal – sâmbătă şi duminică.

Tarif vizitare Trenul turistic:

În apropiere de Trenul turistic mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Patinoarul Olimpic, parcul Tractorul, biserica Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Contact Trenul turistic din Braşov:

Tel: 0268/952; 0268/410233 (Gara Braşov)

Email: –

Web: –

 

Adresa Trenul turistic din Braşov:

Localitatea: Braşov

Strada: Bulevardul Gării nr. 1A

GPS:-

Cum se ajunge la Trenul turistic:

În primul rând, trebuie să ajungeţi la Gara Braşov, iar acolo puteţi cere informaţii necesare la ghişeul REGIOTRANS, care este primul ghişeu, de pe partea stângă, din incintei gării

Galerie foto din Trenul turistic din Braşov:

Ai vizitat Trenul turistic?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Trenul turistic?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*