Vulcanii Noroioși din comuna Berca, județul Buzău

Un peisaj plin de mister, deja celebru – cam asa am putea caracteriza pe scurt amplasamentul natural al Vulcanilor Noroiosi. Aspectul acestora ne fascineaza, generand un aspect de-a dreptul selenar, o adevarata minune a naturii.

Situati in Subcarpatii de Curbura, in localitatea Berca, judetul Buzau, vulcanii noroiosi au fost descoperiti initial la noi in tara in anul 1867 de catre H. Cognand, aflat in cautarea unor descoperiri petroliere in acele zone. Daca ne gandim la definitia termenilor de vulcani noroiosi ne vom putea gandi la faptul ca acestia s-au format ca urmare a unei eruptii de noroi, aceasta fiind insotita de petrol sau gaze naturale. Eruptia vulcanilor este destul de lenta, ca urmare a miscarilor seismice de suprafata acestia aduc la nivelul pamantului noroi.

Pentru a putea ajunge in regiune ne putem folosi de autoturismele personale intrucat drumul nu ne creaza prea mari dificultati. Regiunea vulcanilor noroiosi este impartita in trei parti, destul de apropiate una de cealalta, toate unice ca urmare a peisajelor pe care ni le pot oferi privirii.

Tot in zona putem admira pe langa aspectul destul de selenar al regiunii si raritatea vegetatiei, fiind caracteristica mai degraba unei zone asiatice si nu temperat continentala asemenea tarii noastre. Pamantul arid este conturat de conurile zecilor de cratere destul de adanci care sunt intr-o continua fierbere.

Bine de stiut:

Zeci de pensiuni isi deschid portile pentru a primi turisti atat din tara, cat si din strainatate, oferind ospitalitate, dar si produsele traditionale specifice acestei regiuni.

An de an, Vulcanii Noroiosi au devenit un adevarat magnet pentru zeci de reclame, fotografii artistice, pictoriale, videoclipuri sau chiar filme celebre, reusind astfel sa devina un adevarat platou de filmare.

Vulcanii Noroiosi din comuna BercaVulcanii Noroiosi din comuna Berca

Istoric Vulcanii Noroiosi din comuna Berca:

Obiective principale de vizitat la Vulcanii Noroiosi:

Program de vizitare Vulcanii Noroiosi:

Tarif vizitare Vulcanii Noroiosi:

În apropiere de Vulcanii Noroiosi mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Dupa ce reusesti sa vizitezi intreaga regiune formata din Paclele Mari, Paclele Mici si Paclele de la Beciu, vei putea aruca o privire in imediata apropiere spre statiunea Sarata Monteoru, cunoscuta prin beneficiile bailor sarate atat in tara, cat si peste hotare.

Contact Vulcanii Noroiosi din comuna Berca:

Tel: –

Email: –

Web: –

 

Adresa Vulcanii Noroiosi din comuna Berca:

Localitate: –

Strada: –

GPS: –

Cum se ajunge la Vulcanii Noroiosi:

Galerie foto Vulcanii Noroiosi din comuna Berca:

Ai vizitat Vulcanii Noroiosi?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Vulcanii Noroiosi?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*