Stațiunea Băișoara din comuna Băișoara, județul Cluj

Drumul către stațiunea Băişoara, către munte, nu te pregăteşte pentru ceea ce urmează să descoperi în vârf. Este un peisaj domol, lin… până într-un punct, când începi să urci şi realizezi că muntele este mai aproape decât te-ai aştepta. Drumul şerpuit, uşor în pantă, îţi dezvăluie o panoramă minunată, care-ţi pune imaginaţia la treabă şi te face să o vizualizezi deopotrivă iarna şi vara.

Statiunea Baisoara din comuna Baisoara judetul Cluj

Staţiunea Băişoara este unul dintre cele mai importante repere turistice din zonă. Cu siguranţă, atât cei care sunt pasionaţi de sporturile de iarnă, cât şi cei care iubesc drumeţiile şi schiul de tură se vor îndrăgosti iremediabil de acest loc.

Animată de turişti, care sunt atraşi de pârtia abruptă, sau calmă şi liniştită, aşa cum a lăsat-o natura, Băişoara reprezintă o destinaţie de vacanţă ideală pentru a-ţi reîncărca bateriile, un loc benefic pentru minte, suflet şi corp. Este zona cea mai bogată în ozon din România şi a doua din Europa.

Aici, niciun anotimp nu pare să treacă neobservat. Iarna, te bucuri de sportul alb, tot mai căutat şi mai îndrăgit de români; primăvara, ochii îţi sunt răsfăţaţi de cromatica vie, pădurea deasă şi drumeţii; vara, te relaxezi intrând în contact cu viaţa satului sau aventurându-te în cutreierarea cărărilor şerpuite, simţi adrenalina cum îţi curge prin vene participând la concursurile de off-road, făcând ciclism montan, alpinism sau încercând zborul cu parapanta. Toate astea le poţi face şi în sezonul următor, la care poţi adăuga peșterile, care îţi vor permite să descoperi o lume misterioasă şi uimitoare.

Bine de știut:

  • 50 lei – Lecția de schi cu instructor

  • 70 lei – Lecția de placă cu instructor

  • 1200 m – Lungimea pârtiei mari

  • 1300 m – Lungimea pârtiei Buscat

  • 1400 m – Altitudine

  • SMURD

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*