Stațiunea Băile Sărate din orașul Turda, județul Cluj

Statiunea balneoclimaterica sezoniera din Turda functioneaza sub numele de Baile Sarate Turda si se afla la 4 km de centrul orasului Turda.

Statiunea Baile Sarate din orasul Turda judetul Cluj - oradestiri

Desi a fost recunoscuta ca microstatiune balneara inca din 1837, amenajarea sa actuala dateaza din perioada interbelica.

Baile Sarate Turda se afla intr-o zona depresionara, inconjurata de paduri, la o altitudine medie de 360 m. Aici au fost identificate peste 15 lacuri antroposaline, a caror concentratie salina difera de la un lac la altul. Singurul lac natural e Lacul Troacelor, folosit de Gradina Zoologica din apropiere.

Apele acestor lacuri – clorosodice, bicarbonatate, calcice, magneziene – sunt indicate pentru afectiuni ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic, precum si pentru afectiuni ginecologice.

Baza de tratament ofera o gama larga de proceduri de tratament balnear pentru afectiuni reumatismale, ginecologice si respiratorii cum sunt: baile sarate, baile galvanice, sauna, impachetarile cu namol si parafina, masaje si gimnastica terapeutica.

Baile Sarate Turda reprezinta o varianta agreabila de petrecere a timpului liber si totodata de tratament.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*