Stațiunea Mamaia din orașul Constanța, județul Constanța

Situata in partea nordica a Constantei, statiunea Mamaia reprezinta una dintre principalele atractii de pe litoralul romanesc.

Statiunea Mamaia din orasul Constanta judetul Constanta - flickr

Mamaia face parte din orasul Constanta, fiind un cartier al acesteia, avand o populatie permanenta de pana in 50 de locuitori.

Din punct de vedere geografic, statiunea Mamaia reprezinta o fasie de pamant situata intre Marea Neagra si lacul Siutghiol, avand o lungime de 8 kilometri si o latime de 300 metri.

Statiunea Mamaia a luat fiinta in anul 1906, cand au fost construte cateva cabine de lemn amplasate sub doua pavilioane, totul avand la baza schitele arhitectului E.Recont. Marea dezvoltare a statiunii a luat fiinta, insa, dupa Primul Razboi Mondial, atunci cand s-a construit actualul Club Castel. In anul 1925 este construit Cazinoul din Mamaia, iar in anul 1934 este construit primul hotel din statiune, avand asemanarea unei vile. Cu toate acestea, primul hotel avand asemanarea ce o poarta denumirea fost Rex construit in anul 1936, iar in 1957 este ridicat actualul hotel Yaki.

Principalele atractii ale statiunii Mamaia sunt Satul de Vacanta, Aqua Magic si telegondola.

Satul de Vacanta gazduieste in prezent 31 de restaurante cu specific traditional romanesc, fiecare dorind sa evidentieze specificul unei anumite regiuni a tarii. Tot aici vom putea observa un adevarat targ de suveniruri ce se incheie dincolo de miezul noptii.

Aqua Magic reprezinta cel mai mare parc acvatic din Romania, avand o suprfata de 27.200 mp. Restaurante, baruri, fast-food-urile, magazine, dar si deja cunoscutele piscine pentru adulti si copii intregesc atmosfera verii in statiunea Mamaia.

Telegondola a fost construita in anul 2004, fiind o investitie de 3,5 milioane de Euro. Aceasta face legatura intre hotelul Perla si Cazino-ul din Mamaia, la o inaltime de 50 de metri.

Bine de stiut:

La sfarsitul fiecarei veri in statiune se desfasoara Festivalul de Muzica Usoara Romaneasca “Mamaia” unde sunt descoperite cele mai noi talente muzicale.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*