Stațiunea Covasna din orașul Covasna, județul Covasna

Statiunea Covasna este locul ideal pentru a imbina tratamentele specifice unei game vaste de afectiuni cu recreerea, drumetia si turismul.

Statiunea Covasna din orasul Covasna judetul Covasna - flickr

Atestata documentar pentru prima data in 1548, statiunea Covasna beneficiaza de resurse turistice importante, cu precadere naturale.

Pe teritoriul statiunii sunt valorificate izvoarele de apa minerala carbogazoasa, bicarbonatata, clorurat-sodica, feruginoasa, calcica, magneziana, hipotona si hipertona.

Datorita climatului bland, a aerului puternic ionizat negativ, a cadrului natural deosebit de pitoresc, statiunea Covasna este cunoscuta si sub denumirea de „statiunea celor 1000 de izvoare de sanatate”.

Atât poziția, la 600 m altitudine, între munți ale căror culmi sunt rotunjite, cât și potențialul hidrologic îi oferă stațiunii Covasna niște atuuri inestimabile.

Cu toate că recomandările terapeutice îi vizează în special pe cei care suferă de afecțiuni cardiologice, Covasna este un loc potrivit și pentru cei care au probleme cu tubul digestiv, sau de natură ginecologică, de pildă.

Covasna reprezintă zona cu cele mai multe izvoare minerale din Ardeal, ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, clorurate-sodice, hipotone și hipertone; mofetele și bioclimatul sedativ de cruţare contribuind la creșterea valorii acesteia.

De altfel, prezența acestora au contribuit la desemnarea numelui pe care stațiunea îl poartă și astăzi, Covasna. Cuvântul își are originea din limba slavă și se traduce: acru, acrișor.

Calitatea apelor a fost recunoscută în anul 1882 prin intermediul medaliei oferite la Treiste.

Indicatii terapeutice: afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale tubului digestiv, afectiuni hepato-biliare, afectiuni asociate.

Contraindicatii: boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, boli psihice, boli de natura tuberculoasa, sarcina normala peste 3 luni.

Tratament: 

  • Băi cu apă minerală;

  • Băi de plante;

  • Duș subacval;

  • Electroterapie;

  • Masaj medical și masaj reflex;

  • Gimnastică medicală;

  • Împachetare cu parafină;

  • Aerosoloterapie.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*