Babele din județul Dâmbovița

Babele din Muntii Bucegi sunt adevărate opere de arta create de natura.

Chiar daca unii trecatori spun ca la constructia lor a avut si omul o mare influenta, incercand sa le modeleze formele, in realitate, cercetatorii sunt de parere ca acestea s-au format ca urmare a inghetului si dezghetului, cu ajutorul apei si vantului.

Babele din Bucegi sunt intruchiparea planetara a Cerului, Lunii, Soarelui si a lui Marte, fiind denumite și  adevarate „altare ciclopice” din muntii Caraiman.

Langa aceste opere de arta naturala se afla situata cabana cu acelasi nume, la o altitudine de 2206 metri, avand o capacitate de aproximativ 108 locuri de cazare, turistii beneficiind aici atat de cazare, cat si de un restaurant destul de renumit in regiune.

Babele, ca de altfel si cabana cu aceeasi denumire se afla situate chiar sub Varful Babele, fiind principala baza turistica pentru trecatori.

babele-din-bucegi-din-orasul-busteniIstoric Babele din Bucegi:

Obiective principale de vizitat la Babele din Bucegi:

Program de vizitare Babele din Bucegi:

Tarif vizitare Babele din Bucegi:

În apropiere de Babele din Bucegi mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

In apropiere de Babe se afla situat Sfinxul, la o altitudine de 2216 metri. Nu putem nega ca acesta reprezinta principala atractie turistica a Muntilor Caraiman.

Contact Babele din Bucegi:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Babele din Bucegi:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Babele din Bucegi:

Pentru a ajunge la Babele din Bucegi puteti incerca traseul marcat din Busteni in directia Urlatoarea Mica si Urlatoarea Mare, pana ajungeti la cantonul cu Jepi. Durata traseului este de cinci ore si este indicat de parcurs doar vara.

Tot din Busteni puteti opta sa mergeti pe Valea Caraimanului pana la cabana Caraiman, de aici putand ajunge cu usurinta la cabana Babele. Traseul este mai scurt cu o ora, insa este recomandat a fi parcurs doar vara.

In cazul in care va aflati in Sinaia puteti ajuge cu telefericul pana la Cota 1400, apoi puteti incerca traseul marcat cu banda rosie pe la Cabana Valea cu Brazi, Piatra Turcului, Valea Zgarburei, ajungand la Cabana Varful cu Dor. De aici, veti merge catre Piatra Arsa pentru a ajunge mai apoi la Babele.

Galerie foto Babele din Bucegi:

Ai vizitat Babele din Bucegi?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Babele din Bucegi?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*